Zesde Ortel Nelson Mandela Festival

0

Het Nelson Mandela Festival viert dit jaar haar 6e editie op zondag 28 juni 2009. Dans de hele dag op swingende muziek op het Afrikaanderplein in Rotterdam-Zuid! Behalve Urban Dance, nationale en internationale artiesten, theater en kinderactiviteiten, is er ook het Plein van de Solidariteit en een informatiemarkt. Het thema van dit jaar is Powerful Diversity.

Opening
Het Ortel Nelson Mandela Festival wordt dit jaar geopend door de Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb. Elk jaar wordt het festival ook muzikaal geopend door een bijzondere vertolking van het Wilhelmus. Dit jaar is de eer aan Victory Outreach Rotterdam.

Programma
Het Ortel Nelson Mandela Festival haalt op zondag 28 juni alles uit de kast! Geniet van spetterende muziek en optredens op twee verschillende podiums. Dit jaar zijn bijvoorbeeld Qsign Mellowstreet, Camagwini en Gnaoua de Marrakech van de partij. En de hele dag door zijn er kinderactiviteiten op het festivalterrein verzorgd door Kleurbende, Todos en Music Matters. Dit jaar heeft het Plein voor de Solidariteit een prominente rol tijdens het festival. Maak kennis met het werk van verschillende organisaties die zich bekommeren om het lot van anderen. Het Plein heeft als thema ‚ÄòCultuur voor en betere wereld ‚Äò. Presentator Sander Kramer leidt het debat in de Solidariteitstent over de toekomst van Afrika, over solidariteit en microkrediet. Artiesten uit verschillende landen maken tonen hun betrokkenheid door hun muziek en po?´zie te presenteren. Neco Novellas opent de Solidariteitstent met een bijzondere optreden.

Over het festival
Het Ortel Nelson Mandela Festival is ontstaan in 2004. Rotterdamse bewoners, ondernemers en jongeren uit de Dordtselaan en omgeving kwamen in actie om een positief geluid te laten horen tegenover het slechte imago van de buurt. In Nelson Mandela herkenden zij het icoon dat de essentie van het festival het beste weergeeft: verbroedering, samenwerking en positieve betrokkenheid. Het festival begon kleinschalig bij de Putse Bocht en verhuisde al snel naar Maashaven. Door plaatsgebrek kwam het festival uiteindelijk terecht op het groene Afrikaanderplein. Van duizend bezoekers groeide het uiteindelijk naar dertienduizend bezoekers in 2008.

Powerful Diversity
Inbreng van de bewoners uit de wijk is essentieel bij de totstandkoming van het festival. De inspirerende rijkdom aan culturen in het gebied maken het programma tot een afspiegeling van de wijk waarin het festival plaatsvindt. Daarmee symboliseert het festival de ideale Nederlandse samenleving: een gemeenschap waar alle nationaliteiten respectvol met elkaar samenleven. De kracht van het Nelson Mandela Festival is het geloof in de kansen van diversiteit!

Datum: zondag 28 juni 2009 | Tijd: 13.00 uur – 22.00 uur | Locatie: Afrikaanderpark te Rotterdam

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.