Putri Holland in het teken van Groenjaar 2009

0

Putri Holland is een jaarlijkse personality-verkiezing voor jongedames van Surinaams-Javaanse afkomst tussen de 15 en 25 jaar. De editie van 2009 krijgt PH09 Recycle (Putri Holland 2009; Recycle) als thema mee. Het jaar 2009 is in Den Haag namelijk uitgeroepen tot Groenjaar, waarin natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid extra aandacht krijgen. De organisatie van Putri Holland draagt daaraan bij.
Putri Holland wordt georganiseerd door stichting RBU en Bocaga. Het heeft tot doel het zelfbewustzijn van de kandidaten te vergroten en het stimuleert de talentontwikkeling van zowel de kandidaten als ook van de medewerkers. Het is daarnaast een leuke manier om kennis te maken met de Javaanse cultuur.

De kandidaten krijgen een zes weken durende training, waarin zij de choreografie aangeleerd krijgen. Voor een goede presentatie moeten zij zich verder ook over het onderwerp buigen. Hierdoor ontstaat een grotere mate van bewustwording. De organisatie zal tevens het Haagse “groen” belichten. Dat laatste gebeurt door op zondag 21 juni een fotoshoot in het Rosarium in het Westbroekpark te organiseren.

Deze fotoshoot wordt gedaan door Raul Neijhorst. Hij won in 2008 vier Sufov prijzen (Surinaamse Foto Vereniging). Miss Benelux 2009 (Sabrina Anijs) en Miss India Holland 2009 (Sunaina Bhoendie) verlenen hun medewerking aan PH09. Deze ervaren missen zullen de Putri-kandidaten bij de fotoshoot ontmoeten en zullen hen tips meegeven over hoe zij met zo’n maatschappelijk thema om kunnen gaan. Er zijn daarnaast contacten gelegd met Zomercarnaval Koningin 2008 Esmee Ronde en Miss Nederland 2008 (Deniz Akkoyoun) voor hun eventuele bijdrage.

Het “recycle” aspect komt behalve bij de fotoshoot ook in een andere vorm naar voren. Ex-Putri winnaressen Sumariyati Talip (PH03) en Suriyani Talip (PH06) worden namelijk ook “hergebruikt”. In zes weken tijd worden zij samen met Giovanno Wongsodikromo namelijk klaargestoomd om de presentatie op zich te nemen.

Het eindresultaat is te zien op zaterdag 4 juli. Gio doet o.a. zijn milieubewuste track Dit Gaat Fout, DTune (Je Lasi Mi) treedt op en de dj’s WX en Deoni draaien. Daarnaast staat de band Booyaka in de line-up en zijn er diverse culturele optredens te zien.
Putri Holland 2009 (PH09 Recycle) is dus niet zomaar een “miss verkiezing”. Het is entertainment, talentontwikkeling, ontmoeting en het zorgt voor een verhoging van de maatschappelijke betrokkenheid.

PH09 Recycle
Datum: zaterdag 4 juli 2009
Plaats: Theater aan het Spui

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.