Speciale gala-avond Zomercarnaval

0

Ortel Zomercarnaval (24 & 25 juli) pakt tijdens haar 25e verjaardag uit met een spectaculair jubileumgala op 20 juli 2009. Ortel Zomercarnaval presenteert in het Nieuwe Luxor Theater (20.00 uur) optredens van onder meer Berget Lewis en K-Liber4Life, staat op feestelijke wijze stil bij het 25-jarig bestaan ?©n de nieuwe Queen Ortel Zomercarnaval 2009 wordt gekozen. In samenwerking met RTV Rijnmond en het Algemeen Dagblad presenteert het evenement in de voorafgaande weken de verschillende Queen-kandidates aan het publiek, waarbij lezers en kijkers kunnen stemmen op hun favoriet via www.kiesjequeen.nl. Het jubileumgala wordt aangeboden door YOUR WORLD Summer Events. De kaartverkoop gaat 2 juni van start.

In tegenstelling tot voorgaande jaren maakt de verkiezing van de Queen Ortel Zomercarnaval onderdeel uit van een grote gala-avond met optredens van verschillende artiesten. Onder meer zangeres Berget Lewis, de populaire Antilliaanse groep K-Liber4Life en de Surinaams-Nederlandse reggaester Masta maken hun opwachting. Ook wordt tijdens de avond teruggekeken op de 25-jarige geschiedenis van het evenement Ortel Zomercarnaval in Rotterdam. De showavond wordt geproduceerd en uitgezonden door RTV Rijnmond en gepresenteerd door Dave van der Wal en Shay.

Verschillende kandidates uit het hele land dingen dit jaar namens hun carnavalsgroep naar de felbegeerde titel Queen Ortel Zomercarnaval. De winnares van de avond mag zich een jaar lang de 25e Queen noemen en vervult als ambassadrice van het evenement een belangrijke functie, onder meer bij het carnaval op de Nederlandse Antillen. Vanaf 22 juni introduceren RTV Rijnmond en het Algemeen Dagblad de kandidates via tv, internet en krant. Op www.kiesjequeen.nl kan het publiek een stem uitbrengen op zijn favoriete kandidate. De vier kandidates met de meeste publieksstemmen dringen door tot de finaleronde op 20 juli. De jury met onder meer tv personality Quintis beslist wie de kroon krijgt.

Battle of Drums en Straatparade
De 25e editie van Ortel Zomercarnaval laat het evenement niet zomaar aan zich voorbij gaan. Op 24 juli (Battle of Drums) en 25 juli (Straatparade) presenteert het evenement tevens een uniek concert dat de twee belangrijkste muziekvormen uit het carnaval combineert: brass en steel. Ortel Zomercarnaval presenteert met de samensmelting van deze muzieksoorten een swingend live muziekspektakel op de Coolsingel op internationaal niveau.

De voorrondes van de Battle of Drums vonden afgelopen zondag plaats tijdens de 32e editie van het Ortel Dunya Festival. De vier finalisten zijn: Cappelle Brass Explosion (Capelle a/d IJssel), Brass Eternity Music (Rotterdam), Legendairs (Den Haag), Rhythm Sensation Brass (Delft).

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.