Battle of Drums luidt Zomercarnaval in

0

De 25e verjaardag van het grootste tropische feestje van ons land, Ortel Zomercarnaval, beleeft zondag 31 mei z’n eerste trommelende voorproefje. In het Park bij de Euromast vindt de nationale voorronde plaats van de brassbandcompetitie Battle of Drums 2009 presented by FunX. Tien brassbands uit heel Nederland doen tijdens het wereldmuziekfestival Ortel Dunya een gooi naar de finaleplekken voor de Battle of Drums op 24 juli 2009. Het is het jaarlijkse moment waar de twee Rotterdamse evenementen Ortel Zomercarnaval en Ortel Dunya Festival elkaar even de hand schudden.

Het wereldmuziekfestival in het Park bij de Euromast is traditiegetrouw de plek waar de aftrap wordt gegeven van de Battle of Drums, onderdeel van Ortel Zomercarnaval. Het tropische carnaval beleeft op 24 en 25 juli haar 25e verjaardag en pakt dit jaar groots uit. De Battle of Drums presented by FunX kent dit jaar tien kanshebbers die aanstaande zondag in het Park bij de Euromast (13.00 uur, Couleur Locale) een gooi doen naar de finaleplekken.

De tien brassbands die de strijd met elkaar aangaan op het Couleur Locale podium zijn: Capelle Brass Explosion, Impact Brass, Tripple B Brass, Brass Eternity Music, Tropical Music Stars, Brotherhood 4 Real, SweetLakeReloaded Brass, Brass Culture, Legendairs en Rhythm Sensation Brass. Vier van deze brassbands winnen een finaleplek en gaan de battle om de titel Beste Brassband Ortel Zomercarnaval 2009 met elkaar aan op 24 juli. De winnende brassband zal zich een jaar lang de beste brassband van Nederland mogen noemen.

Radiozender FunX is zondag de hele dag aanwezig op het Couleur Locale Podium en doet verslag van de gehele voorronde en de aansluitende optredens van onder meer Ghetto Flow en Sabrina Starke. Meer ins en outs over de brassbands vind je op www.funx.fm.
Naast de Battle of Drums voorrondes zal het programma van het Ortel Dunya Festival aanstaand weekend voor een groot deel in het teken staan van Brazili?´. Braziliaanse artiesten als SpokFrevo Orquestra, Pedro Luis e a Parede, Marcos Suzano & Hamilton de Holanda, Zuco103 en De Nazaten zullen van zich laten horen. Ook presenteert het festival naast deze Braziliaanse grootheden een flink aantal andere artiesten als Sabrina Starke, TransGlobal Underground en Vieux Farka Tour?©. Het brede po?´zieprogramma van het Poetry Park zal bestaan uit spraakmakende po?´zie van over de hele wereld. Een kleine greep uit het programma: Jana Beranov?°, Joke van Leeuwen, Alex Roeka, Mustafa Stitou, Tsehaytu Beraki, Adrie Gloudemans en de Woorddansers.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.