LiteSide Festival 2009

0

Het LiteSide Festival presenteert van 14 t/m 16 augustus 2009 voor de vierde keer een spannende mix ori?´ntaalse en westerse cross-overs van muziek, dans, performance, theater, literatuur, beeldende kunst, film en club cultuur. Op het Westergasfabriek-terrein in Amsterdam zijn de nieuwste internationale trends op het gebied van kunst en cultuur te zien. Drie dagen lang staan – veelal jonge – grensverleggende kunstenaars, filmmakers, musici, dansers en dj‚Äôs uit diverse Europese landen in de schijnwerpers. Uiteraard zijn er ook volop ori?´ntaalse drankjes en hapjes verkrijgbaar. Tijdens kookpresentaties kunnen zelfs de geheimen van de Oosterse keuken ontrafeld worden.

Westergasfabriek-terrein (Amsterdam), 14 aug 17.00-04.00 uur; 15 en 16 aug 13.00-04.00 uur

Uiteenlopende (inter)nationale voorstellingen en tentoonstellingen – vaak ge?Ønspireerd op street culture en be?Ønvloed door actuele gebeurtenissen – laten grenzen tussen Oost en West vervagen. Te zien zijn onder meer de Frans/Libanese trompettist Ibrahim Maalouf, die een speciaal ontworpen ori?´ntaals muziekinstrument combineert met jazzmuziek, de Turkse danser Ziya Azazi, die dervish dansen combineert met westerse club beats, en de ori?´ntaals ge?Ønspireerde Engelse graffitikunstenaar Mohammed Ali. Tijdens de Shimmy Shake cross-over buikdans-voorstellingen worden bijzondere buikdansacts gecombineerd met dansstijlen als breakdans, jazz, Bollywood, flamenco, salsa en Afrikaanse dans. In samenwerking met productiehuis MC worden zes artiesten uit de culturele meltingpots Marseille en Amsterdam samengebracht.

Verder kunnen bezoekers van het LiteSide Festival genieten van verrassende kookpresentaties in Arabische sferen – gegeven door culinair journalisten Merijn Tol en Nadia Zerouali. Ook zijn er diverse interactieve nieuwe media projecten waaraan iedereen kan deelnemen. Is er behoefte aan een drankje of hapje? Dan biedt de Ori?´ntaalse lounge uitkomst. In de lounge draaien bekende DJ‚Äôs gedurende het hele festival de lekkerste muziek en vinden regelmatig spontane voorstellingen plaats. Het snijvlak tussen Oost en West was nog nooit zo dichtbij!

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.