Finale Latin Fanatics Festival 29 mei

0

Muzikaal talent van jong tot oud, van oer-Hollands tot nieuwe Nederlander en van opkomend tot semi-prof strijden op 29 mei om de felbegeerde podiumplek tussen Latin grootheden op het Latin Fanatics Festival in november 2009. Vrijdag 29 mei is het zover, de finale van de Latin Fanatics Competitie. Na een spannende strijd tussen de 6 deelnemers zijn de volgende bands de finalisten: Levi Silvani&Band, Sky Dive, Nadina Munoz & begeleidingband olv. Daniel Hahnfeld en Alberto Calceido en de salsaformatie Charanga214.

De voorronde op zaterdag 16 mei in het WMDC bestond uit zes deelnemers. De lat lag hoog en stond de jury voor een bijna onmogelijke taak om een keuze te maken uit de drie beste bands. In overleg met de organisatie is besloten om vier bands door te laten gaan naar de finale. Nu al wordt reikhalzend uitgekeken naar de finale. Wie van de bands weet vrijdag 29 mei 2009 een doorslaggevende performance te geven. Laten wij de vier finalisten introduceren: Levi Silvanie & Band die een onvervalst Antilliaans geluid weet te combineren met hedendaagse funk en soul, Sky Dive, Latin Jazz project van piano virtuoos Danny van Kessel. Het negen koppige tellende salsa band met violisten Charanga214 of Nadina Mu?±oz een opkomend zangtalent met een grote passie voor Latijnse muziek. Stuk voor stuk acts die de komende jaren nog zeker van zich laten horen.

Latin Fanatics mag zich naast de competitie ook verheugen op een presentatie van de Braziliaanse ‘Opera do Malandro’, een muzikaal verhaal over het uitgaansgebied in Rio de Janeiro. Speciaal voor Latin Fanatics zal de crew olv. Annaelis de Jong de meeste ‘sauzige’ stukjes spelen en kan volop worden gedanst. Dit project is mede tot stand gekomen door ‘Brasil Rotterdam’ initiatief van Rotterdam Festivals.

Latin Fanatics Competitie 2009 is mede mogelijk gemaakt door de steun van de gemeente Rotterdam en het World Music and Dance Center. Kaarten voor de competitie zijn aan de deur te verkrijgen. De entreeprijs voor de finale op vrijdag 29 mei is 5 euro. De ontdekking van nieuw muziektalent bieden de perfecte ingredi?´nten voor een onvergetelijke avond voor deelnemers en toeschouwers. Kijk voor meer informatie op onze website www.latinfanatics.com.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.