Jay-Z weg bij Def Jam Records

0

De Amerikaanse rapper Jay-Z heeft afscheid genomen van zijn platenmaatschappij Def Jam Records. Hij heeft zijn contract uitgekocht, berichtte de BBC vrijdag. De artiest wil volledig onafhankelijk zijn. De 39-jarige rapper stond een tijdlang aan het hoofd van de platenmaatschappij.

Als directeur haalde hij artiesten binnen als Rihanna en Ne Yo. Vorig jaar hing hij zijn directeurspet aan de wilgen en verkocht hij zijn aandeel voor 150 miljoen dollar, maar hij bleef als artiest nog wel verbonden aan Def Jam Records.

Def Jam Records is opgericht als een hiphop en heavy metal platenlabel in 1984 door Rick Rubin en Russell Simmons. Vele bekende artiesten hebben hun albums via Def Jam uitgebracht, waaronder LL Cool J, Run DMC en Beastie Boys. Later werd de heavymetalafdeling van Def Jam omgevormd tot een apart label: Def American. Tegenwoordig specialiceert Def Jam zich vooral in R&B, Hip-Hop en daaraan gerelateerde zaken.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.