The Hague Jazz in Den Haag

0

Met The Hague Jazz heeft de stad Den Haag een waardige opvolger gekregen van het North Sea jazz festival. The Hague Jazz is uitgegroeid tot een volwaardig festival met 91 acts op twaalf podia. Er treden cracks op als de 91-jarige bebop-pianist Hank Jones, Rod McKuen, trompettist Hugh Masekela en Rod McKuen. Rita Reys speelt met The Rosenberg Trio en Solomon Burke doet een duet met De Dijk. Maar er is ook aandacht voor experimentele jazz en de onderbelichte Duitse sc?®ne. Zelf tipt de festivaldirecteur de Braziliaanse pianist Ivan Lins die optreedt met het Metropole Orkest en de Libanese trompettist Ibrahim Maalouf, ontdekt op het jazzfestival in Nice.

Zoals het een jazzfestival betaamt, is er een grootse warming-up. Vanavond klinkt gratis jazz op drie podia in Den Haag en morgenavond treedt Supertramp-zanger Roger Hodgson op met het Metropole Orkest. Dat concert is uitverkocht.

The Hague Jazz
Vr 22 en za 23 mei, World Forum, Den Haag. www.thehaguejazz.com

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.