Documentaire: WU the story of Wu Tang Clan

0

WATT brengt in samenwerking met Black Soil een tribute in beeld en geluid aan een van de meest spraakmakende hiphop collectieven die ooit bestaan heeft; THE WU-TANG CLAN! Hiervoor hebben wij een avondvullendprogramma neergezet bestaande uit de documentaire ‘Wu- The story of Wu-Tang Clan’, een live optreden van Ghostface Killah en een afterparty met DVDeejays Off the Wall en DJ Turne.

‘Wu- The story of Wu-Tang Clan’ verteld het verhaal van de opkomst van de Wu-Tang Clan, gelardeerd met exclusieve interviews en beeldmateriaal van hun unieke liveshows. Regisseur van de Wu is Gerald Barclay, een vriend van de crew en tevens maker van de eerste Wu-Tang clips. De documentaire wordt verteld door mensen om de groep heen en niet door de Wu-leden zelf. Vooral Mitchell Diggs, manager van de Clan en broer van RZA is een goede verteller. In de talrijke interviews met hem vertelt hij over de ups en downs van het leven met de Wu-Tang Clan. Karakterestieke figuren als Poppa Wu, een oom van Ol‚Äô Dirty Bastard, die zijn baan als boekhouder opgaf om als roadmanager met de groep mee te gaan, kleuren het verhaal verder in. Een must see voor elke Wu tang liefhebber!

GHOSTFACE KILLAH
Wu-Tang Clan bewoog de massa met hun debuut uit 1993 ‘Enter The Wu-Tang (36 Chambers)’. De negen man sterke formatie zette de muziekindustrie op zijn kop met een authenticiteit die zijn gelijke nog niet gevonden heeft. Het lijkt geen twijfel dat de man die de verpersoonlijking van deze geliefde groep Ghostface Killah is. Dennis Coles (geboren 9 mei 1970 in Staten Island) bevestigde dit met zijn klassieke solo album ‘Ironman’ uit 1996 en de bejubelde follow up: ‘Supreme Clientele’. De obscure, maar inhoudelijke altijd sterke rapflows doordrenkt van authentieke seventies samples vormen de karakteristieken van D Gini. Ghostface‚Äôs albums zijn toneelstukjes vol drugs, vrouwen, haat, liefde aanvallen van paranoia en hilarische taferelen. Vanavond leeft de Wu-Tang mythe door in de verpersoonlijking van founding member; Ghostface Killah himself!

WATT Kruiskade 6 Rotterdam
Aanvang: Documentaire + liveshow 20u // Afterparty @ middernacht
Damage: 22,50 (documentaire, liveshow + afterparty) // alleen afterparty 8 euro

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.