Obsession 4 Fashion in Off_Corso Rotterdam

0

Na het overweldigende succes van afgelopen editie, een afgeladen Off_Corso en een award voor best event op zak, zal op 24 mei 2009 de tweede editie plaatsvinden van Obsession 4 Fashion! Obsession 4 Fashion is een fashion-event dat als doelstelling het samenbrengen van de hedendaagse samenleving heeft, door fashion als brug te gebruiken naar eenheid en gelijkheid.

Na de opleiding Media & Entertainment Management is de inmiddels 24-jarige Shalini Sital in 2008 begonnen met het organiseren van de eerste editie van Obsession 4 Fashion. Jarenlang werd zij geconfronteerd met de kortzichtigheid van mensen om haar heen en dit wil zij doorbreken. Sital’s motto luidt dan ook: ‘Kijk verder dan je neus lang is.’

Obsession 4 Fashion 2009 krijgt dit jaar een innovatieve draai, namelijk een fashion show in de vorm van een musical met als thema “Fairytale”. Dit sprookje zul je zeker niet willen missen!

Acts
Tijdens het event is er voor ieder wat wils. Zo verzorgen onder andere The Groovekings en een aantal deelnemers van het televisieprogramma ‘So You Think You Can Dance’ in combinatie met Niek Schadenberg’s kledingcollectie ‘Set Of Wings’ de openingsact en zorgen Double L en Miss World Nederland Melissa Sneekes voor een spectaculaire act. Ook zal de winnaar van de vorige editie, de talentvolle Raul Acevedo Luna, een show geven. Naast genoemde artiesten staan er nog veel meer spectaculaire acts op het programma, waaronder Rishma Bhajan ‚ÄòLady K-wida‚Äô, de bijzondere Dancehall/ Regae zangeres, die haar performance zal geven. De muziek zal geheel verzorgd worden door DJ Guevara.

Designerscontest
Een ander deel van de show is de designerscontest welke in het leven is geroepen om jonge designers een steuntje in de rug te geven richting de modewereld. Uit alle aanmeldingen selecteert de jury 10 designers om deel te mogen nemen aan de show. Van deze 10 talenten wordt verwacht dat zij in ?©?©n maand tijd drie designs ontwerpen en realiseren. Het uitdagende element hiervan is dat de modellen een afspiegeling van de samenleving zijn. Wat betekent dat deze modellen geen standaardmaten hebben. Het haar van de modellen zal verzorgd worden door het team van Hedwich Vigelandzoon, die mede eigenaar is van het Grand Salon die onder andere de styling verzorgt voor de shows van Sheila de Vries, Addy van den Krommenacker, Otazu en Valentino.

De vakjury zal bestaan uit Laurindo Andrea (fashiondesigner), Rick Moorman (kledingadviseur van o.a. Humberto Tan), Ferial de Groot (Designer van mannencollectie WE), Snato Smithy (directeur van het modellenbureau ‘The Real Cool People’), Marije Hovestad (werkzaam bij Syntens als innovatieadviseur voor de modesector in de regio Amsterdam) en Janice (bekend van het televisieprogramma ‘Project Catwalk’).

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.