Braziliaanse klanken verwarmen 32e Ortel Dunya Festival

0

De populaire Nederlandse Brazilectro-band Zuco 103, violist Ricardo Herz en de jonge Braziliaanse groep Orquestra de Fub?° zijn toegevoegd aan het programma van het Ortel Dunya Festival op 31 mei. Daarmee vult het wereldmuziekfestival zijn Brazili?´-thema aan in navolging van de komst van onder meer Pedro Luis e a Parede, SpokFrevo Orquestra, Hamilton de Holanda en Marcos Suzano. De diversiteit van muziekstijlen uit het Zuid-Amerikaanse land loopt als een rode draad door de programmering van 32e Ortel Dunya Festival en daarmee barst de laatste zondag van mei de Braziliaanse zomer al volledig los in Rotterdam.

Het Ortel Dunya Festival onthaalt op 31 mei een aantal grote namen uit de Braziliaanse muziekkeuken en laat zijn publiek daarmee proeven van de warme klanken van de Braziliaanse forro, samba, frevo en choro. De zomerse sound van het populaire Zuco 103 (17.50 uur, NuHorizons) doet het altijd goed op festivals. Met hun combinatie van jazzy, Braziliaanse en elektronische elementen wordt de groep met frontvrouw Lilian Vieira ook wel de grondlegger van het Brazilectro genoemd. Hoewel Brazili?´ een bruisende muzieksc?®ne kent, zijn improviserende strijkers er zeldzaam. Ricardo Herz (14.45 uur, South Park) is daarmee een echte uitzondering. De uit S?£o Paulo afkomstige violist heeft een repertoire dat reikt van Braziliaanse melodie?´n tot samba en jazz.

De befaamde saxofonist Spok (Inaldo Cavalcanti) reist speciaal naar Nederland voor een optreden met zijn SpokFrevo Orquestra (19.10 uur, Ortel Central Park) tijdens Ortel Dunya. Ook treedt de muzikant als gast op in de openingsshow van het Surinaams-Nederlandse blazersensemble De Nazaten (13.00 uur, Ortel Central Park). De band De Nazaten laat aankomend weekend al op swingende wijze van zich horen met hun project RIFF tijdens Ortel Dunya On Tour in Kralingen-Crooswijk. Op 27 mei presenteert de groep in het World Music & Dance Centre een sneak-preview (meer informatie op www.wmdc.nl)

Naast een groot aantal namen uit Brazili?´ verwelkomt Ortel Dunya dit jaar artiesten van meer dan twintig verschillende nationaliteiten. Op de zes podia in het Park bij de Euromast staan onder meer de Cubaanse rapper Kumar, zangeres Sabrina Starke, de jonge Nederlandse hiphopband L4, de Franse ‚Äúmuziekjunkie‚Äù Bibi Tanga en het energieke Besh o droM uit Hongarije. Ook Poetry Park is dit jaar goed gevuld met onder meer De Woorddansers en stadsdichter Jana Beranov?°. De volledige programmering is te vinden op www.dunya.nl.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.