Ortel Dunya 3 mei van start

0

Het festivalseizoen is geopend! De Rotterdamse deelgemeente Feijenoord verwelkomt op zondag 3 mei de eerste editie van Ortel Dunya On Tour 2009. De toureditie van het wereldmuziekfestival bij het spits af in het Afrikaanderpark met een lokaal voorproefje op het Ortel Dunya Festival (zondag 31 mei, Park bij de Euromast). Met optredens van onder meer de Grote Prijs van Nederland winnaar Gery Mendes a.k.a GMB, de Afrikaanse roots van Ntjamrosie en de folkloristische Marokkaanse stijl van de groep Manar. De lokale winnaars van de voorrondes die een podiumplek hebben veroverd zijn ook van de partij: Ecuazolano & Ze Pequeno, Offshore en dorY.

Ortel Dunya On Tour in Feijenoord is de eerste in een reeks van drie. Na Feijenoord tourt Ortel Dunya nog langs Kralingen-Crooswijk (10 mei) en Hoogvliet (17 mei). Net als het reguliere Ortel Dunya Festival (31 mei) is Ortel Dunya On Tour een ontmoetingsplaats voor creatieven en talent op het gebied van wereldmuziek, met bijzondere aandacht voor wat Rotterdam te bieden heeft.

De strijd om de podiumplek op het Coleur Locale podium van het Ortel Dunya Festival is nog niet gestreden. De kandidaten staan op 24 mei in de finale in het World Music & Dance Centre. De laatste finalisten rollen uit de extra ingelaste voorronde op 3 mei a.s. in LCC Het Klooster (start: 15.00 uur, gratis toegang). Het aantal inschrijvingen van lokaal talent uit Feijenoord, Kralingen-Crooswijk en Hoogvliet bleek zo groot te zijn, dat een extra voorronde noodzakelijk was om alle talenten een kans te geven zich te laten zien aan de jury. De overige kandidaten zijn al te bewonderen tijdens Ortel Dunya On Tour in Feijenoord, Kralingen-Crooswijk en Hoogvliet.

Data Ortel Dunya On Tour 2009
3 mei – Feijenoord in het Afrikaanderpark, 13.00 uur, toegang gratis. Met extra voorronde in LCC Het Klooster, 15.00 uur
10 mei – Kralingen-Crooswijk op het Schuttersveld, 13.00 uur, toegang gratis
17 mei – Hoogvliet op terrein De Heerlijkheid, 13.00 uur, toegang gratis
24 mei РFinale Dunya On Tour 2009, WMDC, € 3,- toegang
31 mei – Ortel Dunya Festival

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.