Kredietcrisis raakt ook festivals

0

Het voortbestaan van het grootste gratis festival van Rotterdam, het Zomerfestival, is niet in gevaar. Maar de nood is hoog in de festivalwereld. Sponsoren trekken zich terug, fondsen als VSB keren minder geld uit. Populaire evenementen als Bavaria City Racing, Metropolis, Dunya, Rottepopkampen daarom allemaal met de gevolgen van de kredietcrisis, meldt het Algemeen Dagblad.

Het Zomercarnaval op 24 en 25 juli in het stadscentrum, is genoodzaakt zijn 25-jarige verjaardag bescheiden te vieren. Het carnaval moet het dit jaar stellen met 20 procent minder sponsorgeld. De tribune op de Schiedamsedijk voor ouderen en invaliden, en het podium op het Churchillplein komen daardoor te vervallen.

Een ander zomerfestival, Dunya, in 2008 goed voor 220.000 bezoekers, heeft dit jaar 15 tot 20 procent aan sponsorgeld minder te besteden. Met pijn in het hart moest de organisatie van dit multiculturele festival dat op 31 mei wordt gehouden in Het Park bij de Euromast besluiten twee van de acht podia te schrappen, schrijft de krant.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.