Ortel Dunya Festival brengt R’dam in Braziliaanse sferen

0

De 32e editie van het wereldpodiumkunstenfestival Ortel Dunya Festival komt op zondag 31 mei voor een groot deel in het teken van Brazili?´ te staan. Daartoe trekt het festival een aantal bekende artiesten uit het Zuid-Amerikaanse land aan, waaronder Pedro Luis e a Parede, SpokFrevo Orquestra, Hamilton de Holanda en Marcos Suzano. Met het thema Brazili?´ grijpt Ortel Dunya de kans om de diversiteit van de muziekculturen uit Brazili?´ te tonen aan haar publiek. Tevens blikt het evenement vooruit op de Rotterdamse zomermaanden 2009 waar Brazili?´ een terugkerend thema zal zijn bij diverse zomerfestivals waaronder Ortel Zomercarnaval. Het Ortel Dunya Festival presenteert hiernaast nog een aantal grote namen op de zes verschillende podia, waaronder zangeres Sabrina Starke, TransGlobal Underground en Vieux Farka Tour?©.

De Braziliaanse ‚Äúlente‚Äù breekt eind mei al door in Rotterdam. De nieuwste editie van Ortel Dunya biedt een kijkje in de Braziliaanse muziekkeuken alvorens de Braziliaanse zomer definitief doorbreekt in Rotterdam. De uit Rio de Janeiro afkomstige Pedro Luis e a Parede staat garant voor een zomerse mix van samba, swing en rock ‚Äôn roll. De Braziliaanse carnavalsmuziek wordt op verrassende wijze vertegenwoordigd door SpokFrevo Orquestra, een 18-koppige bigband uit Recife die, onder leiding van frontman en saxofonist Spok, furore maakt met opzwepende en virtuoze frevo. Verder zullen twee van de grootste instrumentalisten die Brazili?´ kent, de mandolinespeler Hamilton de Holanda en de pandeirista Marcos Suzano, hun opwachting maken in een uniek duoconcert.

Het grensoverschrijdende gezelschap TransGlobal Underground is een van de headliners op het podium NuHorizons. De gerenommeerde liveband sleepte afgelopen jaar nog een prestigieuze BBC World Music Award in de wacht voor hun innoverende en opstandige muziek. Zangeres Sabrina Starke speelt een thuiswedstrijd in Rotterdam. Met een kersverse Edison op zak bestijgt Sabrina op 31 mei het podium in het Park met haar jazzy en funky R&B sound. Uit Mali verwelkomt het festival Vieux Farka Tour?©, zoon van de legendarische Ali Farka Tour?©.

Het Ortel Dunya Festival presenteert traditiegetrouw in het Rotterdamse Park bij de Euromast verder veel nationaal en internationaal talent op het gebied van wereldmuziek, -po?´zie, -storytelling. Ook de voorrondes van de Battle of Drums presented by FunX en de winnaar van Ortel Dunya On Tour krijgen ruimschoots de ruimte op het evenement. Het tourgedeelte van Ortel Dunya vindt voorafgaand aan het festival op 3, 10 en 17 mei plaats in de deelgemeenten Feijenoord, Kralingen-Crooswijk en Hoogvliet.

Op 31 mei presenteert Ortel Dunya Festival op de vijf muziekpodia en in Poetry Park meer dan vijftig acts. De volledige programmering is eind april bekend. Het festival werd in 2008 door 225.000 mensen bezocht.

Data Ortel Dunya On Tour en Ortel Dunya Festival 2009
29 maart – Voorronde Ortel Dunya on Tour, Feijenoord, LCC De Larenkamp, 19.30 uur, € 3,-
3 mei – Feijenoord op het Afrikaanderplein, 13.00 uur, toegang gratis
10 mei – Kralingen-Crooswijk op het Schuttersveld, 13.00 uur, toegang gratis
17 mei – Hoogvliet op terrein De Heerlijkheid, 13.00 uur, toegang gratis
24 mei РFinale Ortel Dunya On Tour 2009, 12.00 uur, World Music & Dance Centre, € 3,-
31 mei РOrtel Dunya Festival, 13.00 – 22.00 uur, Park bij de Euromast

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.