Edison award voor Alain Clark en Sabrina Starke

0

Alain Clark is zondag door de vakjury van de Edison Pop uitgeroepen tot beste mannelijke popartiest van Nederland. Hij namen zondag tijdens de uitreiking van de Edison Pop in het Beurs-WTC gebouw in Rotterdam de award in ontvangst.

Sabrina Starke kreeg de prestigieuze prijs voor beste nieuwkomer. De muziekprijzen kenden dit jaar een nieuwe formule. Alleen Nederlandse artiesten kwamen deze keer in aanmerking voor een Edison Pop. Een kleine vakjury koos genomineerden en winnaars, het publiek mocht de winnaars in de categorie?´n beste nummer en beste album kiezen.

Gelijktijdig met de uitreiking van de prijzen vond voor het eerst op drie locaties in de Rotterdamse binnenstad het Edison Pop Festival plaats. Succesvolle nationale artiesten onder wie Sabrina Starke, Marike Jager, Dio en King Jack traden op.

Alain Clark verdiende de prijs volgens de deskundigen omdat hij een nieuwe impuls aan de complete Nederlandse muziekwereld heeft gegeven. Over beste nieuwkomer Sabrina Starke zei de jury: ”Zij voegt heel veel genres samen tot een heel eigen geluid.”

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.