Hoofdrol voor Haagse Crips-leden in film

0

Gewapende overvallen, drugs, gangsta rap en Haagse leden van de bekende bende Crips zijn de ingredi?´nten van de film CRIPS Strapped ’n Strong. De film toont een ongecensureerd filmportret van Antilliaanse en Surinaamse criminelen, meldt het ANP. De documentaire is ge?Ønspireerd op het boek crips.nl van Saul van Stapele. CRIPS Strapped ’n Strong is vanaf 16 april is te zien in de bioscoop.

Joost van der Valk en Mags Gavan legden het gewelddadige leven van de Crips (een afkorting van Community Revolution In Progress) vast. Niet alleen komt de cultuur van geweld in beeld, ook komen de gedachten en gevoelens die achter de gezichten van de gangsters schuilgaan, naar voren. Zo wordt de gangster gevolgd die de bende bij elkaar houdt maar ook het bendelid dat wil opstappen.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.