Domstad Fusion Festival

0

Op 21 maart vindt het Domstad Fusion Festival plaats. Zes migrantenorganisaties laten hun cultuur zien in Tivoli op de Oudegracht. Het is een vervolg op een initiatief van Culturele Zondagen en Kunst In Mijn Buurt (onderdeel Vrede van Utrecht) in 2007. Het is een project en product van de migrantenorganisaties, terwijl zij ondersteund worden door de Vrede van Utrecht en stichting BOEG.

Focus binnen festival
Domstad Fusion is een samenwerkingsverband tussen zes migrantenzelforganisaties (Roma Stichting Triana, Stichting Lacumaj, Stichting Shree, Stichting Musidal Union Hollande, Sociaal Cultureel Vereninging Maawina en Stichting Koshis). Zij presenteren hun cultuur aan de stad Utrecht. Het festival wordt door en met migranten georganiseerd. In het verleden organiseerden zij alleen activiteiten voor hun eigen achterban.
Op 21 maart doen zij dat in Tivoli, met als doel het bereiken van een diverser publiek. Op die manier laten zij een algemeen bezoekerspubliek kennismaken met uiteenlopende culturen. Het doel is het professionaliseren van de migrantengroepen en de versterking van de samenwerking tussen de organisaties. Daarnaast gaat het ook om kennismaken, informatie uitwisselen en om de profilering van de migrantengroepen.
Zo leren ze van elkaars ervaringen, waardoor ze zich verder ontwikkelen. De programmalijn Kunst In Mijn Buurt de Vrede van Utrecht en stichting BOEG ondersteunen hen hierbij, omdat zij graag bijdragen aan een goede samenwerking en ontwikkeling van de migrantengroepen. Zij zorgen voor een productionele en communicatieve ondersteuning.

Het dagprogramma
Tijdens die middag zullen er op het festival meer dan dertig verschillende activiteiten plaatsen. Allen hebben ze een link met ?©?©n van de zes migrantenorganisaties.

Een greep uit het aanbod
13.00-13.15 Opening met Brassband (Antiliaans)
13.30-14.15 Toekomst voorspellen (Roma)
13.45-14.00 Divani (Bollywood dans, Hindustaans)
14.00-17.30 Weaven (haar vlechten volgens Afrikaans patroon)
16.05-16.40 Matwitwi (Marron dans en theater groep)
15.25-15.55 Indiase Klassieke muziek workshop
17.25-18.00 Afsluitingsoptreden

Powered by:
Stichting BOEG, Vrede van Utrecht, Kosmopolis Utrecht, Gemeente Utrecht, Provincie Utrecht, Zimihc, huis voor de amateurkunst

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.