Sabrina Starke live in Paradiso

0

Op dinsdag 27 januari geeft Sabrina Starke een concert in Paradiso in Amsterdam. Ze doet dat samen met de Britse soulzanger Omar. Sabrina Starke is Nederlands nieuwste aanwinst op soulgebied. Dat ze samen met Omar op dezelfde avond op hetzelfde podium staan is volgens FunX niet vreemd: hun stijl sluit goed op elkaar aan en het gerucht gaat dat ze zeker samen een nummer zullen zingen.

Omar wordt wel de vader van de Britse neo-soul genoemd. De zanger/producer is het meest bekend van zijn zwoele soulhit ‘There’s nothing like this’, waarmee hij begin jaren ’90 een veelbelovende nieuwe r&b artiest was. Dat hij zich daarna niet conformeerde aan wat het grote publiek verwachtte, hield hem enigszins buiten de spotlights maar bracht hem groot respect van artiesten als Stevie Wonder, Angie Stone, Eryka Badu, Rodney P, Common, Estelle en vele anderen, die graag met hem samenwerkten. Stevie Wonder volgt hem al sinds zijn debuutalbum (1990) en beloofde Omar een nummer voor hem te schrijven. Deze kwam er in 2006, op Omar’s zesde album Sing [If You Want It] vol funky dansmuziek met hiphopinvloeden.

Omar is de volgende dag (28 januari) ook te zien in Watt te Rotterdam tijdens Jazzsole’s live series on a soulful scale. Jazzsole is een Rotterdamse event organisatie en verantwoordelijk voor soulvolle dansavond

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.