Winnaars van de State Awards bekend

0

De afgelopen week zijn de winnaars van de State Awards bekend geworden. The Opposites en Kempi zijn als grote winnaars uit de bus gekomen. The Opposites pakken de Award voor Beste Groep en Beste Live Act. Rapper/producer Big 2 van het duo krijgt bovendien de titel van Best Producer. Kempi sluit een bewogen jaar af met maar liefst vier Awards. Hij is verkozen tot Beste Solo Artiest en wint de Award voor Beste Mixtape, Beste Single en Beste Album.

De site van de State Awards is de afgelopen maand druk bezocht met fans die een stem wilden uitbrengen op hun favoriete artiesten. Ruim 125.000 stemmen bepaalden wie de winnaars zijn geworden in elf categorie?´n. Buiten The Opposites en Kempi won Winne feat. Mr. Probz de Beste Clip, The Flexican Beste DJ en werd Sef verkozen tot Rookie of the Year. De Drop Your Demo Award van Juize voor jong talent gaat dit jaar naar Zwart Licht. De artiesten ontvingen hun Award de afgelopen week in programma‚Äôs van FunX/Lijn5, Juize en State TV. Op zondag 14 december is een aantal van deze uitreikingen te zien op State TV van BNN.

Op maandag 22 december treden drie van de winnende artiesten op in de Melkweg Amsterdam tijdens het exclusieve eerste evenement van de State Awards. Tijdens deze avond wordt ook de winnaar van de Life Time Achievement bekend gemaakt die door een kiescommissie wordt bepaald. Aanwezig zijn bij de eerste State Awards kan alleen op uitnodiging.

BNN organiseert de State Awards in samenwerking met State, Juize en Lijn5/FunX. Hiermee wil BNN de muziekcultuur een breder podium geven en zo een bijdrage leveren aan de promotie van de Nederlandse hiphopscene. De State Awards is tot stand gekomen doordat de Urban Awards (die BNN de afgelopen twee jaar organiseerde) en de Gouden Greep van Lijn5 de handen ineen hebben geslagen.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.