Mighty Sparrow 11 december live in Paradiso

0

Slinger Francisco, beter bekend als The Mighty Sparrow -of kortweg Birdie-, is de zelfverklaarde Calypso King of the World, met een carri?®re die al bijna 50 jaar en 70 albums beslaat. De zanger van ‘Big Bamboo’ en ‘Jean and Dinah’ speelde over de hele wereld, won elf keer de prestigieuze ‘Trinidad’s Calypso Monarch’ en kreeg talloze onderscheidingen en awards.

In Nederland scoorde hij eind jaren zeventig een superhit met een ballad, die al in 1969 voor het eerst was opgenomen met Byron Lee and the Dragonaires: ‚ÄòOnly a Fool‚Äô. Deze plaat stond meer dan 30 weken in de Top 40. (Byron Lee overleed op 4 november j.l.). The Mighty Sparrow heeft naast vele grappige en zeer schunnige liedjes (luister eens naar het beroemde ‘Big Bamboo’!) vaak een sociale boodschap, van hoop en vertrouwen, vooral voor economisch zwakkeren. In augustus presenteerde hij nog een cd met calypso’s aan senator Obama, speciaal voor Obama opgenomen en aan hem opgedragen.

De meest toonaangevende calypso- en soca-artiest van de 20e eeuw speelt in Paradiso met de Surinaamse soulband The Glenn Weisz Orchestra, waaronder ook de Nederlandse Otis Redding: Louis Windzak.

Datum: Thu 11 Dec
Tijd: 20:30
Birdie in Paradiso! – Voor de laatste informatie zie www.paradiso.nl/agenda.php?id=6046

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.