Miriam Makeba herdacht in Johannesburg

0

De vorige week overleden Zuid-Afrikaanse zangeres Miriam Makeba werd zaterdag herdacht in Johannesburg. De dienst voor Makeba, die zondag op 76-jarige leeftijd overleed, was openbaar. In het stadion waar de herdenkingsceremonie werd gehouden waren circa twintigduizend mensen aanwezig. De familie van de zangeres was zaterdag ook aanwezig bij de herdenkingsdienst.

Vandaag (zondag) wordt Makeba in besloten kring gecremeerd, meldt BBC News.

Miriam Makeba, ook wel Mama Afrika, genoemd, was over de hele wereld bekend. Ze was behalve een begenadigd zangeres ook erg actief in de strijd tegen apartheid, zeer tegen de zin van het blanke bewind. In 1990 keerde ze terug naar Zuid-Afrika na 30 jaar in ballingschap in het buitenland te hebben geleefd.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.