Keniadag 2008 te Rotterdam

0

Op zaterdag 29 november 2008 organiseert stichting Sosurwo een bijeenkomst met als thema: Kenia, een jaar na de verkiezingen. Wat zijn de gevolgen voor de bevolking en welke kansen liggen er nu voor de toekomst? Kortom, is Kenia op de goede weg? Prof. Ruthie C. Rono, ambassadeur van Kenia in Nederland, zal de bijeenkomst openen. De bijeenkomst vindt plaats in het Wartburg College (locatie De Swaef) te Rotterdam. Iedereen die zich inzet voor en ge?Ønteresseerd is in Kenia is welkom.

Diverse aspecten van het thema komen aanbod: toekomst van toerisme, micro-financiering, kansen voor onderwijs en het gebruik van kennis van Keniase stammen bij mondiale problemen. Door middel van workshops, lezingen en een groot debat is er veel ruimte voor het uitwisselen van idee?´n en het vergroten van kennis. Daarnaast is er een informatiemarkt waarbij mensen kennis kunnen maken met verschillende organisaties.

Stichting Sosurwo fonds is een christelijk organisatie uit Rotterdam die zich inzet om in noordwest Kenia in het Marakwet district, mensen meer toegang te geven tot schoon drinkwater. Marakwet is ook de naam voor een kleine arme bevolkingsgroep die daar woont. De bevolking haalt het water uit vervuilde rivieren waarvoor zij soms kilometers moet lopen. Het gebrek aan schoon drinkwater vormt een ernstige bedreiging voor de gezondheid en het voorbestaan van de inwoners. Samen met de lokale bevolking wil de Stichting Sosurwo Fonds daarom in het oostelijk deel van het district een watervoorziening realiseren met schoon drinkwater.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.