Nominaties State Awards bekend

0

Wat is de beste single van 2008? Wie is de beste artiest? Is dat Kempi of zijn het toch de mannen van De Jeugd Van Tegenwoordig? De nominaties zijn sinds vandaag bekend! Zondag 7 december vertellen Zarayda en Rotjoch wie de winnaars zijn in hun programma State TV. Op maandag 22 december is het exclusieve eerste event van de State Awards. BNN organiseert op die dag in samenwerking met State, Juize.fm en Lijn5/FunX een avond vol optredens van de winnaars.

Er zijn twaalf verschillende categorie?´n met elk vijf nominaties. Grote kanshebbers zijn De Jeugd Van Tegenwoordig, Kempi, Ziggi, The Opposites en Pete Philly & Perquisite: zij zijn genomineerd in meerdere categorie?´n. Maar naast deze grote namen is er ook ruimte voor opkomend talent als Hef, Jayh, Turk en de Colombiaanse Bloedgroep. Daarnaast is er de Drop Your Demo Award. De winnaar van deze door Juize.fm geadopteerde award krijgt naast een optreden op de State Awards tijd en ruimte om een plaat op te nemen in een professionele studio.

Vanaf zaterdag 1 november tot en met maandag 1 december kan er gestemd worden op onder andere beste album, artiest, groep, single en clip op www.stateawards.nl. Stemmers maken kans op goedgevulde prijzenpakketten met albums, games en T-shirts van de genomineerden en kaarten voor het exclusieve event. Om de lijst met nominaties tot stand te brengen is een speciale kiescommissie in het leven geroepen. Deze bestaat uit Lee Stuart (State Magazine), Rotjoch (State TV, 101Barz), Djef van Vliet (Lijn5/FunX) en Jeffrey Enser (Juize.fm).

Met de State Awards wil BNN de muziekcultuur een breder podium geven en zo een bijdrage leveren aan de promotie van de Nederlandse hiphopsc?®ne. De State Awards is tot stand gekomen doordat de Urban Awards (die BNN de afgelopen twee jaar organiseerde) en de Gouden Greep de handen ineen hebben geslagen. Aanwezig zijn bij de eerste State Awards kan alleen op uitnodiging.

De nominaties:
ALBUM
De Jeugd Van Tegenwoordig – De Machine
Kempi – Du Zoon
Steen – Muziek Voor Je Moeder
Kubus & BangBang – Pie and Mash
Ziggi – In Transit

ARTIEST
Ziggi
Kempi
Jiggy Dje
Dio
Sjaak

GROEP
Zo Moeilijk
De Jeugd Van Tegenwoordig
Pete Philly & Perquisite
Colombiaanse Bloedgroep
The Opposites

SINGLE
De Jeugd Van Tegenwoordig – Hollereer
Kempi – Wakker In Du Cel
The Partysquad feat. Sef, Sjaak en Dio – Stuk
Pete Philly & Perquisite – Mystery Repeats
Sabrina Starke – Do For Love

CLIP
De Jeugd Van Tegenwoodig – Hollereer
Winne feat. Mr. Probz – Begrijp Me Niet Verkeerd
Hayzee – Press Start
The Opposites – Vandaag
Dio feat. Voicst – Het Is Je Boy

LIVE ACT
Ziggi
Typhoon
De Jeugd Van Tegenwoordig
The Opposites
Pete Philly & Perquisite

DJ
The Flexican
Mr Wix
DJ Gomes
DJ Waxfiend
DJ MBA

ROOKIE OF THE YEAR
Sef
Hef
Jayh
Turk
Skenkie

PRODUCER
Big 2
FS Green
Reverse
SoundG8
Bas Bron

MIXTAPE/EP
DJ MP – Rotterdam
Kempi – Mixtape 3.1
The Flexican – Op Volle Toeren Mixtape
DJ MBA & Jayh – Jayh.nl
Turk – Turkse Pizza

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.