Concertgebouw Jazz Award voor Herbie Hancock

0

Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam eert jazzpianist en -componist Herbie Hancock. Hij krijgt woensdag de Concertgebouw Jazz Award 2008 uitgereikt, voorafgaand aan het concert dat hij in deze muziektempel geeft. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De Amerikaan Herbie Hancock (68) werd opgeleid als klassiek pianist, maar raakte als twintiger al verslingerd aan de jazz en speelde al spoedig met een saxgigant als Coleman Hawkins. Hij had nog maar nauwelijks een contract getekend bij het imposante label Blue Note Records, toen hij door de grote Miles Davis werd uitgenodigd in diens jazzensemble te komen spelen.
Na de samenwerking met de band pionierde hij op het gebied van de jazzrock, funk, hardbop en hield zich ook bezig met de elektronische pop en akoestische jazz.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.