Optreden Kaapverdische dansgroep ‘Raiz di Polon’

0

‘Dan?ßar Ecstatic’ is de naam van de nieuwe voorstelling van de Kaapverdische dansgroep Raiz di Polon. Dit zegt precies waar de groep voor staat: gewaagde, krachtige, sensuele dans vol theatrale momenten. Met een mix van moderne choreografie?´n en traditionele muziek brengen de acht dansers het publiek van theater De Kom in Nieuwegein op woensdag 8 oktober geheid ‚Äòin extase‚Äô. Ga mee op reis langs de mooie en veelzijdige culturen van de Kaapverdische archipel!

De voorstelling ‚ÄòDan?ßar Ecstatic‚Äô bestaat uit vier verhaallijnen die elk een stukje blootleggen van de rijke historie van Kaapverdi?´, zoals de kracht van de Afrikaanse vrouw, de mythe van Don Quixote en de slavernij. De voorstelling is modern qua choreografie en tegelijkertijd traditioneel door het gebruik van aloude instrumenten als cimboa (?©?©nsnarige viool) en cavaquinho (ukelele). ‚ÄòDan?ßar Ecstatic‚Äô laat geen hart onberoerd.

Raiz di Polon kwam na de oprichting in 1991 in aanraking met Europese hedendaagse dans tijdens een project met de Portugese choreografen Andermatt en Ribeiro. Het duo werkte al jaren samen met Kaapverdische dansers om zo bij te kunnen dragen aan de totstandkoming van een eigen danscultuur in Kaapverdi?´. Deze samenwerking beviel zo goed dat Raiz di Polon besloot een eigen, hedendaagse Kaapverdische dansstijl te ontwikkelen.

woensdag 8 oktober | 20.15 uur | €21,50 | CJP prijs € 20,00
gratis inleiding om 19.15 uur | opgeven bij theaterkassa via 030 604 55 54 | dekom.nl
De Kom | Passage 100 | Nieuwegein

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.