Gitaar Hendrix brengt ruim drie ton op

1

De eerste gitaar die rocklegende Jimi Hendrix op het podium in brand stak, heeft donderdag bijna 350.000 euro opgebracht op een veiling in Londen meldt De Telegraaf. Hendrix zette de Fender Stratocaster in lichterlaaie tijdens een optreden in 1967 in het Londense Astoria, berichtte de BBC. De rocker moest daarna naar het ziekenhuis om zich te laten te behandelen voor enkele brandwonden op zijn handen.

De gitaar werd na het optreden naar het kantoor van Hendrix’ assistent Tony Garland gebracht. Tot vorig jaar lag het instrument in de garage van Garlands ouders, vanwaar een van zijn neven hem opdook. Hendrix stierf in 1970 op 27-jarige leeftijd.

- Advertentie -

1 REACTIE

  1. to whom it may concerm,am john and am coming from kenya i would like you to inform me if you are having a kenyan party or east african music or african music.hope to here from you thanks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.