Herdenking moord op Kerwin Duinmeijer

0

Op de Dam in Amsterdam is eergisteren (woensdagavond) de moord op Kerwin Duinmeijer (15) voor de 25ste keer herdacht. Hij werd op 20 augustus 1983 door skinhead Nico Bodemeijer doodgestoken. Tijdens de herdenking waren er een toespraak van burgemeester Cohen en een stille tocht. Ook was er een incident met een demonstrant.

Voor de plechtigheid kwamen een paar honderd mensen rond zes uur op de Dam bijeen. Vanaf een podium sprak burgemeester Cohen over de dood van Duinmeijer en zinloos geweld. ,,Zijn leven eindigde in het centrum van Amsterdam door een daad van mensen die als racist bekend stonden, met motieven die werden ingegeven door onbekendheid met het vreemde, zich uitend in haat en angst jegens mensen die anders zijn dan zijzelf. Het geweld was zinloos”, aldus Cohen.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.