Live shows tijdens Ortel Zomercarnaval

0

Ortel Zomercarnaval pakt muzikaal groots uit dit jaar. Met de komst van de Dominicaanse merengueband Oro Solido, het razend populaire LA-33 uit Colombia en de Cubaanse zanger Maykel Blanco en zijn band Salsa Mayor staat Rotterdam op 25 en 26 juli in het teken van de beste Latin muziek van dit moment. Het is niet voor het eerst dat Ortel Zomercarnaval een aantal grote namen presenteert op het muziekpodium op de Coolsingel, maar nog nooit eerder stonden zoveel Latin grootheden exclusief in Rotterdam naast elkaar. De optredens van de artiesten vinden deels plaats tijdens de Battle of Drums (25 juli) en de Straatparade (26 juli). Ook Siembra, de Ebony Steel Band uit Londen en Elvis Rodrigues maken hun opwachting tijdens Ortel Zomercarnaval. Het Churchillplein presenteert de beste dance uit het Latin segment met diverse DJ’s. Het Live on Stage programma van Ortel Zomercarnavals is gratis toegankelijk.

Vrijdag 25 juli 2008 – Battle of Drums
Nadat de vier brassbands op vrijdag 25 juli vanaf 19.00 uur de strijd met elkaar aangaan om de titel Beste Brassband van Nederland, is ook n?° de uitslag het feest op de Coolsingel niet afgelopen. Het Colombiaanse LA-33 is niet voor niets een van de meest populaire salsagroepen van dit moment. De groep wierf bekendheid bij het grote publiek met de bewerking ‚ÄòLa Pantera Mambo‚Äô van Henry Mancini‚Äôs wereldberoemde Pink Panther Theme. Salsakenners typeren het 16-koppige LA-33 als een van de grootste namen in de salsawereld van de laatste jaren. Naast LA-33 maakt de Britse Ebony Steel Band zijn opwachting. Radiozender FunX presenteert Grand Vue ft. Leo Tan met onder andere hun zomerhit ‚ÄòTake it Away‚Äô. De Battle Of Drums is vanaf 19.00 uur live te volgen via een videostream op www.funx.fm.
Programma: 19.00 – 24.00 uur. Toegang gratis

Zaterdag 26 juli 2008 – Straatparade
De absolute headliner op de Coolsingel op zaterdag wordt gevormd door de Dominicaanse groep Oro Solido. De band van frontman Raul Acosta, ook wel El Presidente del Merengue genaamd, sleepte reeds diverse prestigieuze prijzen in de wacht de afgelopen jaren. Met de komst van Oro Solido gaat voor Ortel Zomercarnaval een langgekoesterde wens in vervulling om de “top of the bill op merenguegebied” in huis te halen. Maykel Blanco, een van de meest getalenteerde Cubaanse muzikanten van dit moment, heeft de afgelopen jaren met meerdere groepen opgetreden en heeft inmiddels een grote staat van dienst opgebouwd. Met groepen als ‘Suprema Lay’ heeft hij menig stel de dansvloer opgekregen en eigenlijk is stilstaan op zijn muziek nog moeilijker dan het swingen zelf. Tijdens Ortel Zomercarnaval treedt Maykel Blanco op met zijn groep Salsa Mayor. Het Churchillplein transformeert op 26 juli in Latin Dance Square. Divers DJ’s , waaronder DJ Willy, DJ Zoontje en DJ Rojo, presenteren het publiek op de beste Latin dance muziek.
Programma: 13.00 – 24.00 uur. Toegang: gratis

Data Ortel Zomercarnaval 2008:
20 juli – Queen Election
25 juli – Battle of Drums
26 juli – Straatparade en Live on Stage

Meer informatie op www.zomercarnaval.com

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.