Opstelten kroont nieuwe Queen Ortel Zomercarnaval

0

De strijd om de verkiezing Queen Ortel Zomercarnaval nadert zijn ontknoping. Zondag 20 juli komt er een einde aan de wekenlange race om de felbegeerde titel: wie wordt de 24e Queen van Ortel Zomercarnaval? De Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten krijgt de eer de nieuwe Queen te voorzien van haar kroon. Daarmee geeft hij voor de laatste keer binnen zijn ambtstermijn als burgemeester het startschot voor het Ortel Zomercarnaval. Voor het eerst in de geschiedenis van het bestaan van het evenement krijgt het publiek een stem in de verkiezing van de Queen Ortel Zomercarnaval. De nieuwe Queen volgt de 27-jarige Marcie de Jongh uit Amsterdam op en mag op zaterdag 26 juli de Straatparade in Rotterdam aanvoeren.

Afgelopen weken is er massaal gestemd op de zeven kandidates die een gooi doen naar de titel. De queens-to-be werden ge?Øntroduceerd via de uitzendingen van TV Rijnmond, artikelen in het AD/RD en AD/De Dordtenaar en de website van Ortel Zomercarnaval. De vier kandidates met de meeste publieksstemmen dringen door tot de finaleronde op 20 juli. De jury hakt uiteindelijk de knoop door en beslist welke kandidate zich een jaar lang Queen Ortel Zomercarnaval noemen mag. De jury van de Queen Election bestaat zondag onder meer uit presentator en zanger Joris Lutz, zangeres en ex-Idol Raffaela en FunX presentatrice Claire-Marie Martis.

In voorgaande jaren besliste enkel en alleen een vakjury wie gekroond werd tot Queen Ortel Zomercarnaval. Vanaf 2008 krijgt het publiek een stem in de jaarlijkse verkiezing. De eindbeslissing blijft in handen van de jury: zij beoordeelt de kandidates niet alleen op hun representatie en persoonlijkheid, maar ook op hun uitstraling, carnavalskennis, danstalent en communicatieve kwaliteiten. De winnares van de Queen Election mag zich een jaar lang Queen Ortel Zomercarnaval noemen en vervult als ambassadrice van het evenement een belangrijke functie, onder meer bij het carnaval op de Nederlandse Antillen. De Queen Election 2008 vindt plaats in de Rotterdamse Schiecentrale en start om 18.00 uur.
Stemmen is nog steeds mogelijk. Tot en met 20 juli kan het publiek zijn stem uitbrengen via de website www.kiesjequeen.nl. Kaarten voor de Queen Election kosten € 16,-. Meer informatie: www.zomercarnaval.com

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.