Internationaal jongeren video StrangerFestival

0

Van 3 tot 5 juli 2008 vindt in de Westergasfabriek in Amsterdam een internationaal en intercultureel videofestival plaats dat duizenden creatieve jongeren bij elkaar brengt. Het stampvolle programma biedt meer dan 20 gratis video en film workshops, debattrainingen, masterclasses, een expo en een spectaculaire StrangerAward Show. Het StrangerFestival is voor iedereen toegankelijk. Al meer dan 300 jonge filmmakers uit alle hoeken van Europa hebben zich voor het evenement ingeschreven. De organisatie verwacht enkele duizenden bezoekers.

Hoe ‘vreemd’ is nog de onbekende die je met ?©?©n click op je computer kunt bereiken? Wat verbindt de Amsterdamse computergame fanaat met de scholier in Moldavi?´, de jonge Roma in Bulgarije, de acrobaat in Zweden, het punkmeisje in Turkije, de activiste in Slovakije, de tiener in Sloveni?´? Veel, zo blijkt uit de ruim duizend korte video‚Äôs uit 49 landen die jonge Europeanen in Amsterdam over zichzelf en hun (leef)wereld tonen op het StrangerFestival. Het festival is een initiatief van de European Cultural Foundation (ECF, Amsterdam) en wordt geopend door de Presidente van de ECF, H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden.

Het Stranger Festival biedt jongeren een podium en geeft hen een stem om hun visie over hedendaags Europa te delen en in gesprek te gaan met internationale media en politici. Door individuele jongeren in een internationale context te plaatsen wil het Stranger Festival een belangrijke bijdrage leveren om het Europese saamhorigheidsgevoel bij jongeren van verschillende culturele achtergronden te versterken. StrangerFestival is ?©?©n van de zeven door de Europese Commissie gekozen paradepaardjes in het kader van het Europese Jaar van de Interculturele Dialoog 2008.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.