Tiende Live for Life festival

0

Op zondag 15 juni is de binnenstad van Arnhem het toneel voor het tiende kleurrijke jongerenfestival Live for life/Taste of Cultures. Na tien jaar is de boodschap van het festival – ‚ÄòLIVE AGAINST RACISM!!‚Äô – onverminderd actueel. In een tijd waarin negatieve stemmingmakers en angstkwekers zoals Wilders en Verdonk vooral verdeling zaaien, laat het Live for Life festival een positief tegengeluid horen: we mogen trots zijn op een kleur-rijk Nederland! D?°t geluid mag veel meer aandacht krijgen, vindt initiatiefneemster Aysim Deveci.

Het festival Live for Life/Taste of Cultures is de ontmoetingplaats van ruim 18.000 kleurrijke jongeren in de leeftijd van 17 tot 35 jaar uit verschillende culturen. Zij laten zien dat de combinatie van deze culturen swingend, smakelijk, respectvol en vreedzaam is, maar bovenal een bron van rijkdom voor Nederland. Die boodschap krijgt veel te weinig aandacht in Nederland, vindt Aysim Deveci die helaas moet constateren dat de verhoudingen in Nederland de afgelopen jaren alleen maar verder zijn verscherpt. “Onder jongeren heerst meer racisme dan enkele jaren geleden. De negatieve uitingen van politici Рgrif overgenomen door de media Рover elkaars religie, achtergrond en leefwereld zetten de verhoudingen op scherp. Jongeren voelen zich aangevallen op hun cultuur en zoeken de veiligheid bij elkaar. Daardoor stagneert de actieve vermenging van jongeren uit culturen en dat is een grote bedreiging.”

Tijd voor een positieve boodschap
“Onze jongeren moeten met elkaar samenleven, op straat, tijdens het uitgaan, op school en op hun werk”, stelt Deveci. “Het is keihard nodig dat zij elkaars cultuur leren kennen en begrip voor elkaar krijgen. Door continu de aandacht te vestigen op wat jongeren scheidt, krijgen we dit niet voor elkaar. Waar is de politieke of maatschappelijke beweging die de focus legt op wat jongeren verbindt, op wat ze gemeenschappelijk hebben? Waar is het tegengeluid? Het is hoog tijd dat de politiek oproept tot meer verbondenheid en een kleur-rijk Nederland stimuleert. Daarbij is meer aandacht nodig voor positieve initiatieven zoals het Live for Life Festival dat bewijst dat jongeren blijven geloven in hun toekomst in een harmonieuze multiculturele samenleving.”

Programma
Het Live for Life/Taste of Cultures festival is op 15 juni vanaf 13.00 uur in de binnenstad van Arnhem en kent een gevarieerd programma. Op het hoofdpodium staan bekende artiesten zoals Yes-R, Mai-Tai, Blaxtar, Minyeshu, Djanecy, Trafassi, Karima, Goodfellas ft. Arnhems gewijs, Rupa & The April Fishes, Izaline Calister en DJ Eyup ft. DJ Silence.

Nieuw op het festival is de Speed Business Trading, bestemd voor ondernemers die meer diversiteit willen in hun aannamebeleid. Tijdens het onderdeel Speed Dating gaan 30 bijzondere kleurrijke jongeren in gesprek met 30 beleidsmakers, waaronder enkele parlementsleden. De beleidsmakers kunnen zo live kennismaken met deze jongeren, hen beter leren begrijpen en hierop beleid maken dat jongeren vooruithelpt.

Tijdens het festival wordt de Live for Life Award uitgereikt aan de artiest die zich het meest veelzijdig inzet voor de multiculturele samenleving. Ook krijgen alle bezoekers de kans om hun stem te laten horen tegen de racistische statements van de laatste tijd en wordt de aanzet gegeven tot de oprichting van een Jongerenparlement.

Op het multi talent podium presenteren urban jongerenzender FunX aanstormend talent uit de Urban-scene. Op het danspodium worden 12 werelddansen getoond waarbij bezoekers kunnen meedansen. Zie ook www.liveforlife.nl voor meer informatie.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.