Vergunning Kwakoe naar Zomer Festival Zuidoost

1

De Amsterdamse rechtbank heeft donderdag bepaald dat de vergunning van het multiculturele festival in het Bijlmerpark voor deze zomer definitief naar organisator Zomer Festival Zuidoost (ZAZO) gaat. Hierdoor loopt de oude organisator, Stichting Kwakoe Events, het evenement mis.

Een aantal maanden geleden had stadsdeel Zuidoost besloten om de vergunning voor het festival voor het eerst in 32 jaar niet aan Kwakoe Events toe te kennen. Het stadsdeel vindt dat er op de festivals van de afgelopen drie jaar te veel rondslingerende bekertjes, te weinig toiletten en niet genoeg vrijwilligers waren. Ook zou er verboden sterke drankverkoop hebben plaatsgevonden. Kwakoe Events pikte dit niet en spande een kort geding tegen aan om het besluit over de vergunning terug te draaien.

Met de uitspraak van de rechter lijkt het doek voor Kwakoe Events nu definitief gevallen. De oude organisator dacht er nog over na om een ander zomerfestival in Almere te organiseren. Maar vanwege de korte tijd die er voor de start ervan rest kan dat niet doorgaan.

- Advertentie -

1 REACTIE

  1. Ligt het soms aan anderen dat blijkbaar alles van ons een probleem is? In plaats van de gelederen te sluiten vechten wij overal op deez aardkloot als kat en hond met elkaar.
    O, wanneer?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.