Strand aan de Maas gaat entree vragen

0

Het Strand aan de Maas (in Rotterdam) vraagt bezoekers voor het eerst entree om het terrein aan het Leuvehoofd te mogen betreden. De organisatie reageert daarmee op de rellen van vorig jaar juni, tijdens een gratis pre-party voor Musica Republica.

Honderden feestgangers werden toen geweigerd, omdat het festivalterrein om 23.00 uur al overvol was. Dat was lastig uit te leggen, omdat het om een gratis toegankelijk evenement ging. Gevolg was een massale vechtpartij, waarbij vier agenten en twee portiers gewond raakten. De relschoppers begonnen daarna aan een slooptocht over de Schiedamsedijk.

Door het heffen van entree wordt het makkelijker voor portiers uit te leggen waarom mensen geweigerd worden. Mensen kunnen niet zo snel gaan schermen met bijvoorbeeld rascisme. Het maximum aantal bezoekers van 3500 binnen is de enige leiddraad schrijft Het Algemeen Dagblad.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.