31e Ortel Dunya Festival

0

Mei-maand is Dunya-maand in Rotterdam. Het gerenommeerde wereldmuziekfestival presenteert drie festivals in de deelgemeenten Hoogvliet (3 mei), Kralingen-Crooswijk (10 mei) en Feijenoord (17 mei) in Rotterdam, alvorens haar vertrouwde plek in te nemen in het Park bij de Euromast op 25 mei 2008.

Ondanks het positieve advies dat de Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur op vrijdag 25 april jl. over het festival en de nieuwe tour uitbracht, is de kans groot dat dit jaar de laatste editie van zowel tour als festival is. In het rapport van de Raad wordt Ortel Dunya geprezen als “een van de betere wereldmuziekfestivals” en ziet de Raad het evenement als “een brand dat verdere ontwikkeling verdient”.

Het festival wordt in het advies echter gekort met een bedrag van €60.000 aan subsidie en dreigt bovendien die gekorte subsidie mis te lopen door de budgettaire beperkingen binnen de gemeente Rotterdam. Daarmee zou het einde van 31 jaar Ortel Dunya Festival een feit zijn.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.