Filmvertoning U-people in Uitkijk

0

De videoclip ‘make a move’ van hiphop artieste en poet Hanifah Walidah werd in slechts twee dagen geschoten in hartje Brooklyn. De in MTV’s LOGO verschenen videoclip is een van de eerste muziek video’s die als uitgangspunt het leven van een groep lesbische vrouwen van afro Amerikaanse afkomst neemt en een intiem portret schetst van hun dagelijkse gang van zaken.

De videoclip vormde de basis voor de documentaire ‘U-people’ waarin dezelfde geschiedenis verteld wordt. De gepolijste en geregisseerde beelden van de hoofdrolspelers v????r de camera worden afgewisseld met rauwe en ongepolijste beelden achter de camera. Het resultaat is een openhartig portret van het leven van deze vrouwen, waarin sexualiteit en identiteit sleutelwoorden vormen. Wat de camera’s onthullen opent de harten van zowel de hoofdrolspelers als de kijker.

Na de filmvertoning is er een gesprek met hoofdpersoon en producent Hanifah Walidah door Shay met gelegenheid voor het publiek tot het stellen van vragen.

Vrijdag 14 Maart, 2008
Lokatie: Filmtheater De Uitkijk
Adres: Prinsengracht 452, Amsterdam (corner Leidsestraat)
Aanvang: 21.30 / 9.30 PM

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.