Meer ‘urban’ op nieuwe acteerschool

0

Niet-westerse acteertalenten in Nederland kunnen vanaf volgend schooljaar terecht op De Acteerschool Rotterdam, een nieuwe toneelschool op hbo-niveau. Uniek is de aandacht die er, naast traditioneel theater, zal zijn voor hedentendaagse theatervormen en straatculturen. “Urban straatculturen zijn ook kunstuitingen […]”, zegt mede-initiatiefnemer Oa?Øssa in het Algemeen Dagblad.

De Acteerschool is een initiatief van Oa?Øssa, Bart Kiene, docent aan de Amsterdamse toneelschool, en Louis Lemaire, directeur van het Jeugdtheater Hofplein. Zij willen meer culturele diversiteit in het theater en minder typecasting (de situatie waarbij acteurs met een andere etnische achtergrond steeds de ‘gekleurde’ rollen krijgen- red.).

De Acteerschool houdt Open Dagen op 15 december en 19 januari in het gebouw van het Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam schrijft WereldJournalisten.nl.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.