Alpha Blondy in Paard van Troje

0

Seydou Kon?©, onder die naam zul je waarschijnlijk denken ‘wie?’ We hebben het hier over de persoon achter fenomeen Alpha Blondy, ‘oh die!’. Inderdaad, een fenomeen. Een betere omschrijving valt er simpelweg niet te bedenken voor een van de belangrijkste iconen van de afgelopen decennia.

Alpha Blondy vond zijn inspiratie geheel volgens de ‘reggae-regels’ in de muziek van godfather Bob Marley, hoewel je dit niet geheel in zijn muziek terug zal horen. Zijn verscheidenheid qua opgroeien ?©n de invloed van zijn begeleidingsband ‘The Solar System’ zijn daar beiden ondermeer debet aan. Blondy, die zichzelf beschouwt als Afrikaanse Rastafari, beleefde zijn muzikale hoogtij in de jaren ’80. In dat tijdperk groeide Alpha Blondy met zijn succes al snel uit tot Internationaal Reggae Superster, een titel die hij met zijn succes in de jaren ’90 ?©n een heuse Grammy Nominatie meer dan vertegenwoordigt.

Paard van Troje (Den Haag)
woensdag 28 november
Zaal open: 19:30 / Aanvang: 20:30 / € 28,00

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.