Nominaties Urban Awards 2007 bekend

0

URBNN-presentatoren Curt Fortin en Zarayda Groenhart hebben vanavond in de Orange Flagship Store in Rotterdam de nominaties bekend gemaakt voor de Urban Awards 2007. Salah Edin is genomineerd in zes van de acht categorie?´n: Beste Album, Beste Live-Act, Beste Video, Beste Nieuwkomer en Beste Lyrics. Of hij met een prijs naar huis gaat wordt op woensdag 7 november bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Urban Awards in de Rotterdamse Cruise Terminal.

Er zijn acht categorie?´n en iedere groep kent vijf nominaties. De categorie?´n zijn: Beste Album, Beste Single, Beste Video, Beste Nieuwkomer, Beste Lyrics, Beste Live-act, Beste Dj en Beste Mixtape. Ook Partysquad, Pete Philly & Perquisite, Opposites, Jiggy Dj?© en Kempi zijn voor meerdere categorie?´n genomineerd. De lijst met nominaties is tot stand gekomen via de Kiescommissie bestaande uit Melvin Toemin (Music Director FunX), Aisha Bosnie (BNN, eindredacteur URBNN) en Jeffrey Enser (Program Manager Juize.FM). Als basis voor de nominaties is de airplay genomen van artiesten op de verschillende stations, waaronder Juize.FM, FunX, TMF en MTV, gekoppeld aan verkoopcijfers, downloads en populariteit op de website YouTube.com.

Na de bekendmaking van de nominaties gaf Ziggy, de grote winnaar van vorig jaar, een spetterend live-optreden. Ook op de uitreiking van de Urban Awards vinden verschillende (live) optredens plaats van bekende artiesten uit de Nederlandse urban sc?®ne. Voor het event zijn geen kaarten te koop, alleen te winnen. In de aanloop naar de awarduitreiking gaat vandaag de site urbanawards.nl in de lucht, een portal waar het publiek tot en met dinsdag 31 oktober kan stemmen op zijn of haar favoriete artiesten. Het programma URBNN en het digitale jongerenkanaal 101.TV gaan ook uitgebreid aandacht besteden aan de Urban Awards. Met de Urban Awards wil BNN de urban cultuur een breder podium geven en zo een bijdrage leveren aan de promotie van de Nederlandse urban sc?®ne.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.