Replay ontmoet Woelig

0

De evenementen organisatie Woelig bestaat drie jaar en overstijgt op vrijdag 26 oktober haar grenzen met ‘Super Woelig’. ‘Super Woelig’ staat dit keer in het teken van Aleke – en Awasa dans van Sangafi, een optreden van Kaseko master Ernst uit Suriname en de Hotz bekend van de TMF-hit ‘Wie niet danst is een bobo’. Maar ook Alwin Burke, Sam de Wit, Henk Waarde en Mario Raadwijk van de Rotterdamse R&B – formatie Replay vieren dit heuglijk feit mee.

Woelig is een crossmediale evenementen bureau met een frisse kijk op Kaseko muziek. Melvin Amelo, medeoprichter Woelig: “Wij bestaan drie jaar en dat laten wij niet onopgemerkt voorbij gaan. Onze organisatie is dan ook trots dat wij een top formatie als Replay bereid hebben gevonden om met ons mee te feesten! Zij hebben het Surinaamse publiek bekend gemaakt met Nederlandstalige liederen en nu zijn wij toe aan de volgende stap. Het Nederlandse publiek bekend maken met de Surinaamse Kaseko.”

Voor de leken onder ons. Kaseko is vrolijke dansmuziek die is voortgekomen uit de traditionele Surinaams-creoolse Kawina muziek, zoals die begin 1900 door Creoolse straatmuzikanten in Paramaribo werd gespeeld. Net als de Kawina muziek maakt Kaseko gebruik van percussie-instrumenten. Het belangrijkste percussie-instrument is de skratsji. Die geeft het basisritme aan. De percussie-instrumenten worden aangevuld met westerse popinstrumenten, zoals een elektrische gitaar, een basgitaar en een drumstel.

Wat kun je nog meer verwachten? ‘Super Woelig’ doet vrijdag 26 oktober geen concessies! Dj Menace en Dj ‘Nak a pokoe’ Chippie gaan voor voetjes van de vloer. Stijlen als Bubbling, Kaseko, Latin House, Hip Hop, R&B en upfront sounds zullen de revue passeren. Maar ook de Kaseko bands Quality, Ghabiang Boys, Avion Boyz en La Caz zijn van de partij, De avond wordt opgewarmd door master of the Woelig ceremonie himself: MC Mookie. Kortom een muzikale reis langs verschillende muziekstijlen met Kaseko als uitgangspunt.

Woelig is een lifestyle! Je bent het of je bent het niet!

Datum: vrijdag 26 oktober.
Line-up: Replay, Ernst featuring La Caz, Ghabiang Boy’s, Avion Boyz, The Hotz, Quality, Sangafi , Dj Menace, Dj Chippie en MC Woelig a.k.a. Mookie
Locatie: Club Risque.
Adres: Schiekade 205, Rotterdam.
Tijd: 23.30 u – 05.00 u.
Vvk: EURO 15.
Deur: duurder.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.