Nominaties Urban Awards 2007

0

Vrijdag 28 september is het zover: dan worden de nominaties voor de Urban Awards 2007 bekend gemaakt in de Orange Flagship store in Rotterdam. Om 16.00 uur onthullen URBNN-presentatoren Curt Fortin en Zarayda Groenhart welke single, video, mixtape, live-act, dj, album, lyrics en nieuwkomer kans maken op een award in hun categorie. Aansluitend is er een live-optreden van Ziggi, de grote winnaar van vorig jaar. Het optreden is, net als de bekendmaking van de genomineerden, gratis toegankelijk voor het publiek.

Het is een voorproefje van wat Rotterdam te wachten staat dit najaar. Op woensdag 7 november nemen de winnaars van de Urban Awards 2007 hun prijzen in ontvangst tijdens een show vol (live) optredens van bekende artiesten uit de Nederlandse urban sc?®ne. Het event vindt plaats in de Rotterdamse Cruise Terminal. Hiervoor zijn geen kaarten te koop, alleen te winnen. In de aanloop naar de award-uitreiking gaat op 28 september de site urbanawards.nl in de lucht, een portal waar het publiek tot en met dinsdag 31 oktober kan stemmen op zijn of haar favoriete artiesten.

De lijst met nominaties is tot stand gekomen via de Kiescommissie bestaande uit Melvin Toemin (Music Director FunX), Aisha Bosnie (BNN, eindredacteur URBNN) en Jeffrey Enser (Program Manager Juize.FM). Als basis voor de nominaties is de airplay genomen van artiesten op de verschillende stations, waaronder Juize.FM, FunX, TMF en MTV, gekoppeld aan verkoopcijfers, downloads en populariteit op de website YouTube.com.

Er zijn acht categorie?´n en iedere groep kent vijf nominaties. De categorie?´n zijn: Beste Album, Beste Single, Beste Video, Beste Nieuwkomer, Beste Lyrics, Beste Live-act, Beste Dj en Beste Mixtape. Deze laatste categorie is dit jaar toegevoegd, omdat veel artiesten mixtapes uitbrengen die representatief zijn voor wat er in de sc?®ne gebeurt. Met de Urban Awards wil BNN de urban cultuur een breder podium geven en zo een bijdrage leveren aan de promotie van de Nederlandse urban sc?®ne.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.