HaSchiBa heet nu Kaschba

0

De opvolger van het multiculturele evenement HaSchiBa heet Kaschba Festival. Het feest wordt gehouden op zondag 14 oktober van 12.00 en 20.00 uur gehouden op het Oranjeplein in de Schilderswijk. Dat is onlangs vastgelegd in een overleg tussen Doen Evenementen en de gemeente, bevestigt Herbert Boerendoenk van Doen in het Algemeen Dagblad. Er komen op het plein vier muziekpodia te staan: een Turks, Marokkaans, Hindoestaans en Afro-Caribisch podium. Daarnaast is er een markt met eten, drinken, kleding en sieraden.

Het Kaschba Festival wordt net als de HaSchiBa (Haagse Schilderswijk Bazar) georganiseerd door het bureau Doen Evementen. Doen besloot eerder de HaSchiBa af te gelasten, omdat de gemeente de subsidie had teruggeschroefd van drie ton van 150.000 euro. Het resterende geld wordt nu gebruikt voor het Kaschba Festival, maar dat staat los van de HaSchiBa, liet Doen eerder weten.

,,Het is geen HaSchiBa. Dit feest is geconcentreerd op het Oranjeplein en dus veel kleiner. Dit feestje is vooral bedoeld voor de bewoners en minder voor de rest van de stad. We beschouwen het als een tussenstop,’’ aldus Doen-directeur Roland Verbiest enige weken geleden.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.