Splash! festival breidt uit in Nederland

0

Splash! krijgt een Nederlands broertje! Het grootste hiphopfestival van Europa vindt elke zomer plaats in Duitsland, maar zal dit jaar ons land gelukkig maken met een wintereditie en volgend jaar met een zomereditie. Dat heeft concertorganisator Hiphopworld dinsdag bekendgemaakt.

Op 27 oktober zullen beide zalen van de Amsterdamse Melkweg gevuld worden met een dikke lading hiphopacts, waarbij de meest indrukwekkende artiesten uit de Amerikaanse undergroundwereld zullen aantreden voor de Splash! Wintereditie. Van ijzersterke emcees als Sean Price (volksheld van de Boot Camp Clik), Canibus (voor het eerst in Nederland!) en Joell Ortiz (de nieuwste Aftermath-parel van Dr. Dre) tot gerenommeerde veteranen als Grand Puba (Brand Nubian) en K-Solo (Hit Squad). Niemand minder dan Murs (de ondergrondse trots van de westkust) completeert samen met Black Milk en Guilty Simpson (de toekomst van Detroit) en Butta Verses (gelieerd aan De La Soul) de Amerikaanse lineup. Als slagroom op de taart staat er ook nog ?©?©n hoogwaardige binnenlandse act op de planken: DuvelDuvel. Het geheel wordt gehost door de komische legende uit New York: Biz Markie. Het eerste Splash! Festival wordt afgesloten door een knallende afterparty met dj‚Äôs Edzon, SP, Lil Vic, Shaft en niemand minder dan, Biz Markie!

Kaarten voor deze onvergetelijke eerste Splash! Wintereditie kosten 29 euro in de voorverkoop en zijn vanaf woensdag 5 september verkrijgbaar bij alle bekende voorverkoopadressen.

Nog even de lineup op een rijtje: Sean Price / Canibus / Joell Ortiz / Grand Puba / K-Solo / Murs / Black Milk / Guilty Simpson / Butta Verses / DuvelDuvel. Host: Biz Markie

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.