Mytown neemt het over van Nighttown

0

Alle hobbels voor een doorstart van het failliete poppodium Nighttown in Rotterdam zijn genomen. De weg is vrij voor de komst van de duurzame danceclub Mytown aan de West-Kruiskade.
Woensdag zijn de eerste stappen richting verbouwing gezet. De ontwikkelingsfase is afgerond. Als alles goed verloopt, gaat de club in het voorjaar van 2008 open.

Deze zomer kwam er schot in de zaak toen de gemeente de nieuwe eigenaren, horecaondernemers Aryan en Willem Tieleman, een subsidie van 300.000 euro gaf. Dit geld komt van het Rotterdam Climate Initiative, dat de uitstoot van het broeikasgas CO2 voor de helft wil verminderen. Ook stelde Rotterdam voor de komende vijf jaar de subsidi?´ring zeker van de stichting Live At Nighttown (LAN), die nu nog zo heet en gaat over de concertprogrammering.

De broers hadden de gemeente om een bedrag van 650.000 euro gevraagd. Het resterende deel moeten sponsoren en het bedrijfsleven bijgedragen. De uitbaters zijn daarmee nog in gesprek. Nighttown is sinds juli 2006 dicht. Fab Five Holding, de horecatak van de Rotterdamse uitgaansgelegenheid, had een schuld van 2 miljoen euro.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.