Hind favoriet voor songfestival 2008

0

De afgelopen maanden heeft songfestival. web-log.nl dertig artiesten voorgesteld met de vraag of zij een ticket Belgrado verdienen om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2008 in Servi?´. Afgelopen weken vroegen we de lezers van deze site om een keus te bepalen in de poll, waarin gestemd kon worden op deze dertig artiesten. Meer dan 1350 stemmen werden uitgebracht.

15% van de stemmers geeft aan Gerard Joling de voorkeur om Nederland te vertegenwoordigen op het komende Eurovisie Songfestival in Belgrado. De populaire zanger die in 1988 Nederland als eens vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival wordt gevolgd door zangeres Hind die 12% van de stemmen kreeg. Verder gingen er veel stemmen naar Nick & Simon, Petra Berger (beide 5%) en naar Paul de Leeuw, de groep Reincarnatus en Jan Smit (allen 4%).

Van de 30 kandidaten in de poll lieten Gerard Joling en Paul de Leeuw (de laatste alleen in geval van nood) hun interesse voor een ESF-deelname blijken. Reincarnatus liet ons weten een deelname in overweging te nemen, maar dat dit afhangt van een aantal factoren. Van de overige ge?Ønteresseerden brachten The Hot Stewards en Spinvis het er niet goed vanaf.

De uitslag van de poll:
01. Gerard Joling 204 (15 %)
02. Hind 167 (12 %)
03. Iemand anders 127 (9 %) (genoemd werden o.m. Dolly Dots, Sharon, Rafaella, Within Temptation, Trijntje Oosterhuis en Twarres)

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.