Nieuwe theatervoorstelling van Manoushka

0

Na het succes van haar vorige voorstelling VRIJ, is vanaf september 2007 de nieuwe voorstelling NO SPANG van Manoushka Zeegelaar Breeveld en haar band in de theaters door heel Nederland te zien. In NO SPANG (‘maak je niet druk’) vertelt en zingt Manoushka over het vrouw-zijn en de keuzes die daarbij horen.

NO SPANG is een concert van muziek ?©n theater, een aaneenschakeling van liedjes, po?´zie en toneelteksten. Waar de voorstelling VRIJ vertelde over het leven van Manoushka aan de hand van de mannen die haar be?Ønvloedden, belicht NO SPANG de volgende stap; weliswaar hebben de mannen hun stempel gedrukt en heeft Manoushka zich hiervan vrijgemaakt, maar hoe gaat zij om met de herwonnen vrijheid?

‘No Spang, maak je niet druk’, was de conclusie in VRIJ, waarover de Volkskrant schreef: ‘Fascinatie vanaf het eerste dromerige akkoord tot het uitbundige slotnummer’.
Maar over dat ‘niet druk maken’ daar maakt Manoushka zich druk over. Erg druk.
Muzikaal vertellend en zingend vanuit po?´tisch perspectief probeert ze in NO SPANG enige rust te vinden in al die drukte.

NO SPANG verhaalt over de verschillende rollen die zij als vrouw inneemt binnen de huidige maatschappij. Deze rollen leiden tot verschillende perspectieven en dus wisselende keuzes. NO SPANG is meer dan een persoonlijk document en overstijgt het individuele doordat de thematiek refereert aan sociaal-culturele en universele issues.

De nummers uit de voorstelling zijn uitgebracht op de CD NO SPANG. De composities zijn onmiskenbaar gestoeld op Surinaamse, Antilliaanse en andere Caribische traditionele muziek.

NO SPANG – Over liefde, geven, nemen en leven
Premi?®re 13 oktober 2007 in Schouwburg Almere, try-outs vanaf 21 september, tournee t/m 10 januari 2008. Extra concerten: 19 augustus Vondelpark Amsterdam en 26 augustus Amsterdamse Uitmarkt

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.