Finale Kwakoe voetbaltoernooi

0

Op zaterdag 4 augustus a.s. vindt de finale van het Western Union – Lebara voetbaltoernooi plaats op het Kwakoe festival in Amsterdam. In de finale nemen de African Black Stars het op tegen Nigeria. In 1975 organiseerde de Stichting Jongerencentrum Kwakoe voor het eerst tijdens de zomer een voetbaltoernooi. Speciaal voor diegenen die niet op vakantie konden naar Suriname of elders. Dit voetbaltoernooi groeide al snel uit tot een uitgebreid multicultureel festival in Amsterdam Zuid-Oost: het huidige Kwakoe festival. Het hoogtepunt: de finale van het Western Union-voetbaltoernooi

Op het festival kan gegeten, gelachen en gedanst worden. Toch blijft het voetbal nog steeds het meest populaire onderdeel van het festival. Ieder jaar bezoeken ongeveer 20.000 mensen de finale. Ook trekt het toernooi vaak bekende oud-voetballers als Ruud Gullit en Johan Cruijff naar het Bijlmerpark in Amsterdam Zuid Oost.

Dit jaar strijden de Surinaamse en Afrikaanse teams voor het eerst niet alleen voor de eer, maar ook om de prijzenpot, beschikbaar gesteld door Western Union. Deze hoofdsponsor schenkt naast aan het winnende voetbalteam eenzelfde bedrag aan prijzengeld aan de Stichting Jetty Mathurin. Cabareti?®re Jetty Mathurin (Taante) zal de prijsuitreiking doen en neemt daarnaast ook zelf een cheque in ontvangst voor de diverse goede doelen die zij ondersteunt in Nederland en Suriname.

Lokatie
Het Kwakoe festival
Bijlmerpark, Amsterdam Zuid-Oost
Voor een routeomschrijving: www.kwakoe.nl
Tijdstip Start finale: 18:00 uur
Prijsuitreiking: rond 20:30 uur

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.