Hollanders klagen over Zomercarnaval op TV

7

Carnavalvierende Hollanders zijn boos op de publieke omroep omdat het Cara?Øbische Zomercarnaval in Rotterdam veel meer nationale tv-aandacht krijgt dan het oer-Nederlandse carnaval. De NPS wijdt komend weekend drie rechtstreekse uitzendingen aan het multiculti-festijn, bij elkaar goed voor uren zendtijd. Een groot contrast dus met het Nederlandse carnaval, waaraan de publieke netten de afgelopen jaren amper geld en aandacht hebben besteed schrijft Het Algemeen Dagblad.

Jacques Gigase van de Bond van Carnavalsvereningen in Limburg, waarbij bijna 200 verenigingen zijn aangesloten, vindt dat de publieke omroep met twee maten meet. ,,De heren programmamakers vinden het Nederlandse carnaval kennelijk niet multicultureel genoeg om uit te zenden. Een andere verklaring kan ik niet bedenken. Dat is erg. Ons carnaval is een stukje nationaal erfgoed.’’

President Jan Wesdorp van de carnavalsorganisatie Federatie Europese Narren (FEN), dat zich inzet voor de ‚Äòcultuuruiting die carnaval heet’ vindt de hoeveelheid tv- aandacht voor het Zomercarnaval in geen verhouding staan tot de belangstelling voor het evenement. De verwachting is dat het 900.000 bezoekers zal trekken, terwijl het gewone carnaval jaarlijks 4 ?† 5 miljoen Nederlanders op de been brengt. ,,Als er al aandacht is voor het gewone carnaval, is het op een lachende en neerbuigende toon.‚Äô‚Äô
De NPS zegt dat het haar taak is aandacht te besteden aan multiculturele evenementen zoals het Zomercarnaval. ,,Het gewone carnaval hoort thuis bij andere omroepen in het bestel. Voorgaande jaren besteedden we ook aandacht aan het Zomercarnaval. Het enige nieuwe is dat er nu live uitzendingen zijn.’’

De organisatie van het Zomercarnaval geeft geen commentaar. Het driedaagse festijn begint vanavond.

- Advertentie -

7 REACTIES

 1. nederlandse carnaval slaat nergens op!
  wat is er in godsnaam te zien? een boel saaielingen die aan het zuipen zijn misschien. neen je kan onze carnaval met dat van hun, niet vergelijken, ze zijn zo als gewoonlijk jaloers ! die uitstraling wat wij bezitten zullen zij nooit en te nimmer berijken, wat wij mee hebben gekregen is een gave, dat krijg je niet zomaar!alleen hun kleur al ,is een verschrikking!

 2. zij kunnen doen wat ze willen, maar zo als een zwarte danst en beweeg, zullen zij nooit kunnen !om niet te spreken over onze uitstraling,wij zijn goddelijk!!

 3. de nederlandse carnaval is alleen zuipen en zuipen terwijl de zomercarnaval meer een uitstraling heeft van dansen en saamhorigheid van
  alleen autochtonen en niet de naam die voor ons is bedacht allochtonen

 4. achter het Zomercarnaval staan grote sponsers, dat maakt het verschil maar bij beide carnavals evenementen maken Nederlanders strak de regie uit, nauwelijks een allochtoon te bekennen die inspraak heeft.

 5. dat weten we ondertussen het nederlandse volk moet iets te klachen hebben. dat is altijd al zo geweest .misschien moeten er meer buitenlanders het land in ,en de nederlander op inburgering cursus .hoe ga ik met mensen om van verschillende culturen ??? ik reis veel maar heb nog niet een volk gezien dat, denkt beter te zijn dan een ander als dit volk .

 6. het is fijn te horen, dat ze eindelijk meer respect en aandacht tonen aan de echte oorsprong van het carnaval. de nederlandse carnaval is meer op polonaise gebaseerd en is veel saaier en bovendien zijn de meeste mensen bejaarde 50 plussers die er voornamelijk aan deelnemen…
  sommige zuid-nederlanders(brabanders/limburgers) zijn kennelijk nooit verder dan hun eigen provincie op vakantie geweest, en misschien kunnen zij zelf van hun eigen kinderen iets meer leren………….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.