Risico voor rellen nekt strandfeest

0

Stichting Strand aan de Maas durft geen risico’s meer te nemen na de rellen rond Musica Republica. Daarom is ’Bahia aan de Maas’ zondag afgelast meldt Het Algemeen Dagblad. ,,We kunnen de veiligheid van de bezoekers op zo’n grootschalig gratis feest niet waarborgen,’’ verklaart een woordvoerder van Strand aan de Maas. ,,We mogen die avond niemand weigeren, maar er kan maximaal 3500 man op het terrein.’’

De vrees voor een groep wachtenden die net als op 9 juni tijdens de pre-party van Musica Republica begint te vechten, zit er diep in. Omdat het stadsstrand op het Leuvehoofd destijds erg snel vol was, konden honderden feestgangers rond 23.00 uur niet meer naar binnen. Daardoor ontstond een vechtpartij. De massa keerde zich tegen de politie, vier agenten en twee portiers raakten gewond. De relschoppers trokken vervolgens een spoor van vernieling over de Schiedamsedijk.

,,Na dit incident hebben we met de organisatoren afgesproken dat als er weer gratis dansfeesten op het stadsstrand zijn, er meer beveiligingspersoneel en extra hekken moeten komen,’’ aldus de gemeente. Strand aan de Maas neemt echter het zekere voor het onzekere. Andere activiteiten op het strand gaan gewoon door, verzekert de stichting. Ook de gratis evenementen. ,,Die zijn veel kleinschaliger. Vandaar.’’

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.