Marcie de Jongh nieuwe queen Zomercarnaval

2

De 26-jarige van oorsprong Arubaanse Marcie de Jongh van carnavalsgroep Kingdoms under the Sun uit Amsterdam voert zaterdag de parade van het Zomercarnaval 2007 in Rotterdam aan. Een jury verkozen haar zondag boven zes andere kandidates tijdens een tropische verkiezing in de Cruise Terminal in Rotterdam tot de Queen Zomercarnaval 2007. Marcie volgt de Dominicaanse Cedeo Manzanillo op, de Queen Zomercarnaval 2006.

De Queen Election was dit jaar anders van opzet. De kandidates presenteerden zich niet meer in diverse kledingrondes, maar moesten met hun communicatieve vaardigheden en uitstraling de jury overtuigen van hun carnavalskennis. De jury van de Queen Election roemde de nieuwe Queen om haar sterke communicatieve vaardigheden, haar fysieke uitstraling en inhoudelijke kennis. Om deze redenen zag de jury in haar de beste vertegenwoordigster van het evenement Ortel Zomercarnaval. De nieuwbakken Queen wint tevens een reis naar de Nederlandse Antillen.

Hoogtepunt van de avond bleef wel de kostuumpresentatie waarin de kandidates het traditionele Carabische en Zuid-Amerikaanse carnavalsoutfit hun soepele tred toonde. De Amsterdamse Marcie bleek niet alleen het meeste over de tropische traditie te weten, ook droeg ze haar carnavalskostuum met de meeste verve.

Het Zomercarnaval werd 22 jaar geleden opgezet door een groep Antilliaanse carnavalsvierders. Dit jaar begint het evenement op donderdag 26 juli met een strandfeest bij Strand aan de Maas, vrijdag 27 juli is The Battle of the Drums op de Coolsingel en zaterdag volgt het hoogtepunt met de tropische parade in de
Rotterdamse binnenstad. De nieuwe koningin voert met haar groep, Kingdoms under the Sun, en de winnaar van de Battle of the Drums de straatparade aan. Diverse optredens met bekende internationale salsa-artiesten sluiten het Zomercarnaval op de Coolsingel swingend af.

Vorig jaar kwamen meer dan 900.000 bezoekers op het evenement in de havenstad af en eindigde het festival in de Evenementenmonitor van ‘Meest succesvolle evenementen’ op de eerste plaats.

- Advertentie -

2 REACTIES

 1. Op zondag 23 juli 2007 vond de miss verkiezing plaats in de PTA te Rotterdam. Het was een geweldige show alle kandidaten deden hun uiterste best om de zomercarnaval te mogen vertegenwoordigen in 2007.

  Van alle prijzen wist Diandra Bramble drie prijzen in de wacht te slepen. Diandra werd nummer twee en wist ook een prijs in de wacht te slepen voor haar getoonde show.

  De mooiste prijs was de eerste prijs voor best kostuum 2007. Laurisa inspired heeft haar jurkje ontworpen en gemaakt.

  Laurisa inspired is heel erg trots met deze prijs en wenst Diandra Bramble veel plezier met de behaalde resultaten tijdens de Miss verkiezing.

  http://www.laurisa.nl

 2. Marcie de Jongh
  3 best costume/ samen met diandra gelijkstand best show(xanadu dancers)/meeste stemmen op internet & 1 plaats….

  wat wil je nog meer???

  Pabien Marcie & Xanadu dancers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.