Zomercarnaval presenteert langste Straatparade

1

De 23e Straatparade van Ortel Zomercarnaval (28 juli 2007) is met een lengte van 2,6 km de langste parade in de geschiedenis van het evenement. Dit jaar nemen ruim 2300 deelnemers met 22 verschillende nationaliteiten deel aan de tropische carnavalsoptocht in Rotterdam. Het van oorsprong Antilliaanse evenement gaat zondag 22 juli a.s. van start met de verkiezing van de Queen Ortel Zomercarnaval. De Straatparade die zich op 28 juli vanaf 13.00 uur een weg door het Rotterdamse centrum slingert, kent dit jaar 36 deelnemende carnavalsgroepen en 25 praalwagens. Het evenement wordt jaarlijks bezocht door ruim 900.000 mensen en werd in 2006 uitgeroepen tot het meest succesvolle evenement ?©n grootste jongerenevenement van Nederland (bron: Respons Evenementen Monitor).

Guus Dutrieux van organisator DUCOS Productions: “De Straatparade is en blijft het populairste onderdeel binnen Ortel Zomercarnaval. De parade bepaalt het gezicht van het evenement en daar zijn we hartstikke trots op”. Karel Willems, voorzitter Stichting Zomercarnaval: “De populariteit voor deelname aan de parade is enorm: het aantal aanmeldingen blijft stijgen. Jaarlijks moeten we helaas vele carnavalsgroepen teleurstellen. De omvang van de parade zit aan een logistiek maximum”.

Zaterdag 28 juli staat niet alleen maar in het teken van de Straatparade. De twee podia op het Churchillplein en Coolsingel transformeren, op het moment dat de parade er niet is, de binnenstad van Rotterdam in een enorme dansvloer. Diverse artiesten treden op. Het Bavaria Podium op de Coolsingel presenteert dit jaar onder meer de Surinaamse muziekformatie La Caz (14.45 uur), de befaamde Dominicaanse salsaster Jos?© Alberto ‚ÄòEl Canario‚Äô (21.00 uur) en de swingende Cubaanse band Maraca (22.45 uur). Het Churchillplein host diverse Latin DJ‚Äôs, waaronder DJ Zoontje, DJ Willy en Papa Rumba.

Ortel Zomercarnaval (22 t/m 28 juli) is dit jaar voor het eerst live te zien op nationale televisie. NOS Live verzorgt een registratie van het evenement die te zien is op vrijdag 27 juli en zaterdag 28 juli. Het is voor het eerst dat het evenement in zijn 23-jarig bestaan live te volgen is via nationale televisie. De registratie van de Queen Election op 22 juli wordt verzorgd door TV Rijnmond.

De agenda van Ortel Zomercarnaval ziet er als volgt uit:
22 juli – Queen Election (Cruise Terminal, Rotterdam)
26 juli – Beachparty (Strand aan de Maas, Rotterdam)
27 juli – Battle of Drums (centrum Rotterdam)
28 juli – Straatparade en podiumprogrammering (centrum Rotterdam)

- Advertentie -

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.